- Beskrivelse
I gamle dage var Beaujolais mest kendt for, at være det første vindistrikt som kom med den nye vin fra det nyeste vinår. Racet herop foregik i hurtige rallybiler og november måned var en travl tid for de københavnske in cafeer.
I dag er alt vendt om og i dag er området i gang med en storhedstid. Vinene bliver bedre og bedre. Mere kraftfulde, mere komplekse, men stadig med den gamle ånd. Finesse og elegance og gode køb er med til at gøre vinene populære og her i Wineboutique øger vi langsomt, men sikkert sortimentet.
Denne vin er produceret af Black Gamay-druer med hvid juice. Druerne, der er håndplukkede i september, er dyrket på ca. 40 år gamle vinstokke i kommunen Saint-Amour, som er en del af Beaujolais-området i Frankrig.
Grand Cru kommunen Saint Amour er den nordligste af de 10 Grand Cru kommuner. Jordebunden er granit, kalk og limsten.
Se en intro video HER
Se vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- Blandt top 5% af alle vine i regionen
- Område og Producent
Mommessin blev grundlagt I 1865. Efter et århundrede i Mâcon-regionen flyttede firmaet til Quincé, som ligger i hjertet af Beaujolais, og er nu et af de største vinhuse i Bourgogne. Firmaet ejes af Philippe Bardet, som er 5. generation af Mommessin-familien. Mommessins vine er en sammensmeltning af to vinkulturer: Bourgognens ædle kraft og fylde samt egnethed til henlægning og Beaujolaisens unge finesse, aroma og rundhed. Traditionelle teknikker, som er gået i arv fra generation til generation, kombineres med moderne teknologi og resulterer i exeptionelt gode vine, som eksporteres til mere end 70 forskellige lande.
Siden grundlæggelsen har huset Mommessin valgt og vinificeret Gamay, den suveræne sort i Beaujolais. Der er etableret mange partnerskaber baseret på tillid, dyb gensidig respekt og evigt fornyet motivation.
Disse partnerskaber er blevet smedet gennem årene, men de ældste er med Château de Montmelas. Denne tidligere middelalderlige fæstning fra det 10. århundrede, som tilhørte Seigneurs af Beaujeu, Den blev erhvervet i 1566 af familien, som stadig ejer den i dag 446 år senere, og som startede vinproduktion på det omkringliggende land. Ejendommen dækker i dag 55 hektar på skråningerne omkring Château.
Vinmarkerne er plantet med en tæthed på 10.000 vinstokke pr. hektar, som i Bourgogne, beskåret enten i den traditionelle fritstående bæger eller som en "cordon de royat" med træning. Høstning sker ved hånd og vin fremstilles ifølge den traditionelle Beaujolais-metode, med semi carbonic maceration, der varer mellem 8 og 15 dage. Vinene modnes i beton kar og ser ikke et egefad. Ren frugt ud til dig.