3,7 vivino

Mommessin - Morgon Cotes du Py Grand Cru - Beaujolais

175,00 kr

 

"Gamay grande"

Beaujolais er Bourgognes enfant terrible. Dette ud sted. Dette landskab. Denne vinkultur. Beaujolais er Bourgogne, men Bourgogne er ikke Beaujolais. Helt anden vin, andre druer og bare helt anderledes. I gamle dage var Beaujolais mest kendt for, at være det første vindistrikt som kom med den nye vin fra det nyeste vinår. Racet herop foregik i hurtige rallybiler og november måned var en travl tid for de københavnske in cafeer.

I dag er alt vendt om og i dag  er området i gang med en storhedstid. Vinene bliver bedre og bedre. Mere kraftfulde, mere komplekse, men stadig med den gamle ånd. Finesse og elegance og gode køb er med til at gøre vinene populære og her i Wineboutique øger vi lanfsomt men sikkert sortimentet.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBeaujolais
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerGamay
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2021
Alkohol13,5 %
Vivino3,7
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en elegant vin med flot dybrød farve, delikat duft af sorte frugter og ristet brød.

tabs-icon2 Smag

Fyldig, men samtidig blød og harmonisk frugtsmag, intense tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

Lang og elegant eftersmag

Beskrivelse

Denne vin er produceret af Black Gamay-druer med hvid juice. Druerne er dyrket på 30-45 år gamle vinstokke i Côte de Py i Morgon, som er en del af Beaujolais-området. Vinen har været lagret 8 måneder på franske egetræsfade.

Grand Cru kommunen Morgon er en af de 10 Grand Cru kommuner. Jordebunden er granit, kalk og limsten.

Se en intro video HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i regionen
Område og Producent

Siden grundlæggelsen i 1865 har huset Mommessin valgt og vinificeret Gamay, den suveræne sort i Beaujolais. Der er etableret mange partnerskaber baseret på tillid, dyb gensidig respekt og evigt fornyet motivation.

Disse partnerskaber er blevet smedet gennem årene, men de ældste er med Château de Montmelas. Denne tidligere middelalderlige fæstning fra det 10. århundrede, som tilhørte Seigneurs af Beaujeu, Den blev erhvervet i 1566 af familien, som stadig ejer den i dag 446 år senere, og som startede vinproduktion på det omkringliggende land. Ejendommen dækker i dag 55 hektar på skråningerne omkring Château.

Vinmarkerne er plantet med en tæthed på 10.000 vinstokke pr. hektar, som i Bourgogne, beskåret enten i den traditionelle fritstående bæger eller som en "cordon de royat" med træning. Høstning sker ved hånd og vin fremstilles ifølge den traditionelle Beaujolais-metode, med semi carbonic maceration, der varer mellem 8 og 15 dage. Vinene modnes i beton kar og ser ikke et egefad. Ren frugt ud til dig.