4,0 vivino

Klein Constantia - "Estate Red" - Sydafrika

275,00 kr
  • Køb 6 for 225.00 pr. fl. og spar 19%

 

'Out of Africa'

Hvis der findes en klassisk vin udenfor Frankrig er det nok denne. Igennem århundreder har vine fra Constantia været ikoniske. I dag laves der ved hjælp af et fantastisk terroir, klima og nogle af denne vinverdens bedste winemakers. stadig vin i topklasse. Her har du et blend fra vingården som er til at betale, for de gamle vine herfra er ubetalelige.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeConstantia
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Letkrydret, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
30 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

fyldig vin med intens og dyb rubinrød farve samt fremragende duft af sorte frugter og blommer med et elegant strejf af træ.

tabs-icon2 Smag

Den har en intens og fyldig frugtsmag med velintegrerede tanniner samt en lang og fløjlsblød eftersmag. Det er en robust og meget frugtig vin, hvor de kraftige tanniner sørger for en perfekt balance mellem frugt og intensitet.

Beskrivelse

Klein Constantia, som blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, der var den første hollandske guvernør i Cape Town. Vingården blev i 1980 købt af familien Jooste, som i en årrække brugte mange penge og megen tid på igen at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden. Klein Constantia ligger få kilometer uden for Cape Town, hvor markerne med vinstokke bølger ned af bjergsiderne i et klima, der er perfekt til fremstilling af store vine. Klein Constantia bliver ofte kaldt “verdens smukkest beliggende vingård”, og i Wine & Spirits har Klein Constantia været blandt “Top 25 vineyards” i verden. På Tim James’ www.grape.co.za blev Klein Constantia i 2014 udnævnt til at være blandt de 20 bedste vinerier.

Selve begrebet "terroir" har en stærk indflydelse på vinene produceret på vingården. Sammen med klimaet her findes der ideelle betingelser for at lave druer med enestående kompleks frugt.

Stokkene står på marker i en højde fra 70 til 343 meter over havniveau og heroppe blæser en konstant søbrise, som er med til at holde druerne kolde og derved en længere og konstant modningproces. Druerne er håndselekterede, og vinen har været lagret 12 måneder på franske egetræsfade (40% nye). Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Malbec. Klassiske franske druesorter af ædel klasse.

 Vi anbefaler på det stærkeste denne dejlige vin.....

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
  • 90 point af Tim Atkin i South Africa 2021 Special Report

Område og Producent

Klein Constantia beskrives som en af verdens mest vidunderlige og smukke vingårde. Her i blandt smukke og ældgamle træer, med et enestående grønt landskab, opad bakkerne ved Constantiaberg. Herfra et enestående look over dalen og bugten ved False. Gården er i dag på 146 ha. og kommer udad den gamle gård Constantia, som dateres tilbage til 1685 og som blev grundlagt af Simon van der Stel. Den første guvernør i området. Dengang blev der etableret vingård pga. ikke bare skønheden, men også fordi at jorden ville egne sig til vinstokke. Jord med masser af granit og med bakker, som ville egen sig til en god dræning og fin sol og super kølighed fra det nærliggende hav. Igennem 100 år var vinen herfra den fortrukne ved aristokratiet og de riges borde over hele verden. I dag laves der stadig vin i verdensklasse.