- Beskrivelse
C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.
Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.
Her får du en Vintage Port, som er en anden type end Colheitas. Vintage Port kræver en ret så lang lagring på flaske for at komme til sin ret.
Dalva har været igennem en fantastisk proces over de sidste mange år. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre – samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag.
Sødmefuld og elegant fadlagret portvin med nøddeagtigte aromaer, der er anvendelig både til desserter og som et glas for sig selv.
Dekanter før servering, undgå luft- og temperaturændringer og bør ligge ned.
DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING
Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER
Tag med på en tur til portvins land HER
Se flere årgangsport HER
- Hvad anmelderne siger
96 points Decanter
The bouquet reaches high out of the glass: flowers, black berry fruit, spice and hedgerow. It’s complex and rich yet elegant, with smooth tannins. Serious wine, deserving several years bottle age. All there for the future (and present if decanted).96 points IWSC
95 points Wine Enthusiast
A powerful port packed with flavour. Peppery notes, blackberries, chocolate, liquorice and spice that carries into an incredibly long finish. Accessible, juicy and so fresh!90 points Robert Parker
The 2015 Vintage Port Dalva is a field blend that comes in with 98 grams of residual sugar. Despite that moderately low result, it is sweet and seductive on opening, drinking fairly well right now. While seeming rich and palate-coating for this vintage, it isn’t a big wine in power, perhaps, but it does everything else very well. It is just stuffed with fruit. It finishes with baked red-fruit nuances and cistus, while showing good concentration for the vintage. Overall, it is relatively forward. Particularly when retasted the next day, it drank pretty well. It has the feel of an excellent, traditional LBV on the second day tasted (not an insult in my book). It is delicious and very sexy, and you won’t have to wait three decades to drink it. There were 5,000 bottles produced from vines averaging roughly 25 years in age.- Område og Producent
I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder.
Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.
Se deres Facebook side HER