4,3 vivino

Barbeito Madeira - Ribeiro Real - Tinta Negra 1996

595,00 kr

 

"Best of Madeira"

Smag Barbeitos enestående vintage-madeiraer. Hedvinsverdenens oversete diamanter fra den solbeskinnede ø. 

Vinen kan på opfordring sendes i uoriginal, men pæn neutral trækasse

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeMadeira
FyldeFrugtig, Fyldig, Let Sødlig
DruerTinta Negra
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Frugt
År1996
Alkohol19,5 %
Vivino4,3
tabs-icon1 Duft

Gylden farve med orange noter. Frisk elegant bouquet, med kandiserede citrus noter, karamel, kvæde, fyr og let krydret.

tabs-icon2 Smag

Rund tekstur og meget velafbalanceret. Dvælende sød/syre og appelsinskal.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang og frisk eftersmag med en livlig tørhed til sidst

Beskrivelse

Vinhos Barbeito blev grundlagt i 1946 af Mário Barbeito de Vasconcelos og har siden da altid været ledet af medlemmer familien. 

På tidspunktet for Barbeitos stiftelse var over 30 andre Madeiravin eksportører. Lidt efter lidt har Mário Barbeito fået kunder i mange dele af verden og forsøger altid at opbygge et godt og tæt samarbejde med dem. Nogle af vores kunder og leverandører er stadig fra den tid. 

Mário Barbeito døde i 1985, og hans datter Manuela de Vasconcelos overtog den generelle ledelse af Vinhos Barbeito.Hun arbejdede allerede for virksomheden i 1976. 

En af Manuela Vasconcelos vigtigste opgaver var at fortsætte sin fars arbejde med at styrke forholdet til kunderne og fremme deres vine på prestigefyldte vinmarker verden over. Denne politik opretholdes stadig til denne dag.

Siden 1995 har man genoprettet ideen og begyndt at modne Tinta Negra-vine ved den traditionelle Canteiro-metode. En voksende delikat og elegant aroma viser resultatet af aldring under moderate temperaturer over 18 år. Dette mærkes også i munden, hvor der er en perfekt harmoni mellem surhedsgrad og sukker i vinen. Fra denne Colheita flaskede de 953 enheder, der var individuelt nummereret.
- Vinen bør holdes lodret på et køligt og tørt sted.

Vinhusets hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Vinhos Barbeito blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Mario Barbeito, der havde opkøbt gamle fade med gylden madeira igennem årene. Siden har man hvert år opkøbt druer fra små bønder og vinificeret dem omhyggeligt og efterfølgende lagret dem. I den store madeirasmagning i Wine Spectator i 1999, blev Barbeito den suveræne vinder med 97 point til Malvasia 1900 (samlet 1. plads), 95 point til Malvasia 1948, 94 point til Sercial 1910 og 93 point til Malvasia 1954.

Ikke bare er Barbeitos vine ofte de suveræne vindere ved internationale smagninger, men også herhjemme er pressen overvældet. Således måtte Smag & Behags Henrik Oldenbourg give topkarakterer til 8 ud af 13 smagte vine. Og skrev bl.a. om Verdelho 1929: “Smagen er et orgie af nødder, sirup, flødekarameller”. Om Verdelho 1850: “Formidabel vin. Jeg griber mig selv i at tildele den 6 glas eller 100 points med pil opad”.