4,3 vivino

Spice Route Winery, Malabar, Swartland - Charles Back - Eben Sadie

499,50 kr
 

'No 1'

 
 I midten af 1990’erne åbenbarede der sig et eventyr, for den ellers så erfaringsrige Charles Back. Han smagte en vin fra kooperativet i Swartland. Et område med al for megen varme til at kunne dyrke fornuftige vine. Han købte straks en vingård og sammen med sin førstemand Eben Sadie plantede de vinmarkerne til med druer, som gjorde sig godt i den slags klima. Charles Back ejer i forvejen vingården Fairview i Paarl, som er blevet super berømt i vinverden. Således efter bare ganske få år, kom de to vinmagere ud med deres første vine og de fik kritikerne op ad stolene……..
Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeSwartland
FyldeKraftig, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Petit Sirah, Syrah/Shiraz, Tannat
År2007
Alkohol14,5 %
Vivino4,3
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Utrolig kompleksitet med en parfumeret aroma af bær, blommer, chokolade og violer.

tabs-icon2 Smag

Meget struktureret i munden med flotte tanniner og en fantastisk balance. En virkelig elegant vin.

Beskrivelse
I dag er vinhuset stadig toneangivende med den gudbenådede vinmager Charl du Plessis til at løfte arven efter Sadie. Huset får stabilt topkarakterer i Platter’s sydafrikanske vinbibel.
Den sydafrikanske vinguru John Platter, hvis Platter’s Guide er bibelen inden for sydafrikansk vin, udnævnte Spice Route til vaskeægte kult efter kun at havde smagt husets tredje årgang!
Topvinen Malabar SKAL smages for at forstå den storhed Swartland kan levere!
Spice Route Malabar er vingårdens fornemmeste vin og vinificeres i dens helt egen kælder, uden at komme i nærheden af gårdens andre vine.
Druerne lagrer individuelt på fade i først 14 måneder, mens de smages regelmæssigt. Derefter udvælges de bedste fade, der lagrer videre i yderligere 12 måneder. Ikke filtreret.

www.spiceroutewines.co.za/
Område og Producent

Opskriften er simpel nok, men kompromisløs: De fleste marker dyrkes helt uden kunstvanding og med stokkene som fritstående buske! (bushwines) Det giver ultralave udbytter og meget tydeligt terroir! Stilen er koncentreret og tæt, men med mere og mere elegance i de senere år, hvor markerne omkring Malmesbury er blevet udvidet med marker i det nærliggende, men køligere Darling. Det giver konkret basis for nogle mineralske og meget delikate hvidvine.