SILVER SEAL MORTLACH 25 YEARS OLD

4.500,00 kr

 

"Morderlig god"

Massimo fra den ufhængige aftapper, Silver Seal, er en af verdens bedste til at finde små perler rundt på destllerierne i Skotland. Han udser sig de bedste fade og senere aftapper han den på de så kendte flasker.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol52,4 %
Beskrivelse

Officielt blev Mortlach destilleriet etableret i 1823, men man mener at destilleriet har produceret whisky ulovligt mange år inden licensen blev givet. Herefter skiftede destilleriet hænder mange gange. Blandt andet blev destilleriet på et tidspunkt solgt for kun 270 pund og blev undervejs også brugt som kirke og ølbryggeri. Dog går produktionen af whisky i gang igen og i 1897 udvider man produktionskapaciteten fra tre stills til hele seks stills. Herefter blev destilleriet opkøbt af Johnny Walker & Sons i 1923 inden de bliver en del af Distillers Company i 1925. Senere blev Distillers Company Ltd som bekendt til Diageo. Til dags dato ejer Diageo stadig destilleriet, som har en årlig kapacitet på 2.900.000 liter whisky, hvor store dele af dette indgår i produktionen af Johnny Walker Whisky

Der er kun tappet 480 flasker af denne single malt whisky, som kommer fra fad nummer 3911. Whiskyen er endvidere destilleret i 1989, og tappet på flaske i 2015, hvilket giver en lagringstid på 25 år. Dette er en single cask whisky som er tappet ved en fadstyrke på 52,4% alkohol.

Se en video om Silver Seal HER

Se også en video fra Mortlach HER

Mortlach Hjemmeside

Område og Producent

Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal. Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år. Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade.

Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen. Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou