RON CUBAY RESERVA 10 AÑOS - CUBA

375,00 kr

 

' Kup fra Cuba'

Noget af verdens fineste rom kommer fra Cuba. Det grønne segl på flasken bevidner, at det er den cubanske stat, der garanterer for produktet. Det er også den cubanske stat, der ligesom med cigar fremstillingen, kontrollerer romproduktionen.

 

TypeRom
Indhold i CL70
LandCubansk
Alkohol40 %
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I næsen får man en varm skefuld honning, fersken, brun sukker og vanilje.

tabs-icon2 Smag

Smagen er præget af fudge, eg, krydderier og endnu mere vanilje.

tabs-icon3 Eftersmag

Finishen er lang og behagelig med en afrunding som endnu en gang er fuld af bourbonvanilje.

Beskrivelse

Ron Cubay Reserva 10 Años er en unik og speciel aftapning i Ron Cubay-serien, og har som navnet antyder lagret i hele 10 år. 10 års fadlagring i det cubanske, tropiske klima har udformet en smuk og elegant rom, der tilbyder smagsnuancer i flere lag.

Hvor den resterende del af Ron Cubay-serien er tappet ved 38%, kommer Reserva 10 Años med en styrke på 40%.

Se en video fra Ron Cubay HER

Område og Producent

Cuba har en lang række forskellige rommærker, som alle er produceret af Cuba Ron S.A. - den eneste romproducent på Cuba. Al rom fra Cuba er derved skabt af denne statslige instans. Ron Cubay er en sand cubansk rom der så dagens lys i 1964, da man efter den cubanske revolution påbegyndte produktionen af forskellige nye rommærker.

I dag bliver Ron Cubay produceret på Ronera Central som blev etableret tilbage i 1972. Ron Cubay bærer naturligvis ”The Cuban Government Seal”, hvilket betyder at det produceres og flasket under opsyn af den cubanske stat. Efter revolutionen samlede regeringen al deres ekspertise under et tag, og formede en rom med alle de karakteristika som Cuba allerede var blevet så kendt for. På Cuba bruger man kælenavne om Ron Cubay, der bl.a. kaldes ”Pearl of the Cuban Rums” og ”Taste of the Centre” hvilket refererer til byen, hvor rommen produceres. Byens navn er Villa Clara, og er beliggende midt på øen.