- Beskrivelse
Castello Banfi har en række vingårde, deriblandt Palari, hvor denne vin kommer fra. Palari ligger på Sicilien - nærmere bestemt i Messina, som er Siciliens tredjestørste by og hovedstaden i provinsen Messina.
En vin som er lavet på Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nocera. samt mindre mængder Acitana, Jacché og Cor’e Palumba.
- Hvad anmelderne siger
- Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 8 gange mere.Blandt top 6% af alle vine i verden (N.V. ÅrgangPopulær blandt Vivino brugere. Mere end 100 bedømmelser
- Område og Producent
Siciliens mest elegante vine kommer fra denne lille producent beliggende i bakkerne omkring Messina.
Arkæologiske fund viser tegn på vinproduktion i området siden det fjortende århundrede f.Kr. Denne produktion affødte en blomstrende forretning, der fortsatte indtil arabernes ankomst, hvor den ophørte helt indtil afslutningen af den arabiske herredømme. I begyndelsen af dette århundrede reducerede ankomsten af phylloxera betydeligt produktionen, og produktionen er fortsat faldende, indtil den når sit minimum i 1985, da det risikerede at forsvinde helt.
I en pragtfuld siciliansk villa fra det 18. århundrede genoptog Palari produktionen af denne gamle og ædle vin med det formål at finde ved hjælp af moderne teknikker de kvaliteter, der gjorde Faro berømt over hele verden.
Vingården i Faro tegnet af Santo Stefano i Messina er plantet med gamle oprindelige druer med stemningsfulde navne som: nerello, cappuccio, nocera tignolino palumba, core 'og acitana, galatena, calabrese og andre. Alle druer, der udgør Faro DOC.
Vinfremstillingsfilosofien under Salvatore Geraci er enkel: lav to vine med de samme oprindelige druer, men med forskellige valg. Hans Rosso del Soprano, en blanding baseret på en vin kendt i antikken som Mamertino og kommer fra de indfødte sorter nerello mascalese, nerello cappuccio og nocera druer. Den primære vin, der vises fra Palari, er Faro. Her inkluderer vinen et finere udvalg af de samme druer for at gøre dette til en Tre Bicchieri-vinder. Faro (hvilket betyder fyrtårn) er en lille DOC, næsten den mindste i Italien. Med lidt over 6 ha (15 acres) i DOC-området er produktionen helt klart lille. Sicilias stigende fokus på moderne produktionsteknikker og internationale sorter har haft en vis succes, som på planeta-godset; men Palari giver en forfriskende pusterum fra denne trend med deres fantastiske oprindelige vine.
Til denne vin høstes der med meget lidt udbytte og det gør bærrene meget koncentrerede. Vinstokkene er over 80 år gamle og vender mod sydøst på meget stejle skråninger på helt op til 78 % i stigningsgrad. Her oppe i højderne er der meget forskel på dag og nat temperaturmæssigt. En flot balance mellem syre og frugt gør en stor forskel i det endelig produkt. Efter gæring med naturlig lokal gær, kommes vinen på egefade i 12 måneder og igen over et år på flaske før salg.