3,9 vivino

HAREWOOD ESTATE “PORONGURUP” RIESLING - SOUTHWEST AUSTRALIA

195,00 kr

 

"The Down Under Riesling"

I det sydvestlige del af Australien findes der mange mikroklimaer langs de mange floder. Her kan dyrkes et flerfold af forskellige druer. Et undervurderet område, hvilket vi må gøre noget ved.....

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandAustralsk
OmrådeSouth Australia
FyldeFrisk, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilAsiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2020
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vinen udviser fine blomster- og citrusnoter forstærket af en underliggende flintet livlighed

tabs-icon2 Smag

En elegant mineralsk smag med indledende smag af grønt æble og grapefrugt, der fører til en sprød mellemsmag med en underliggende skiferkarakter, der afsluttes med klassiske mundrette citroner og limefrugter.

Beskrivelse

Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, ​​at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.

- James Kellie , Chief Winemaker

Druerne til denne vin blev hentet fra en af ​​de originale beplantninger af Riesling i Porongurup-områderne i det vestlige Australiens Great Southern-vinområde. Kun den fineste, mere uberørte "fritløbende" juice blev brugt i produktionen af ​​denne vin, hvilket resulterede i en smag af enestående finesse, fri for de barske, phenoliske karakterer og dybere farver forbundet med druepresning. En lang, kølig gæring i rustfri ståltanke, minimal finning og brugen af ​​skruelåg er alle yderligere skridt i retning af at fange den iboende delikatesse af denne kølige klimavariant.

En strålende, usædvanlig bleg stråfarve med ungdommelige grønne skær. Vinen udviser fine blomster- og citrusnoter forstærket af en underliggende flintet livlighed. En elegant mineralsk smag, som indledes af grønt æble og grapefrugt, der fører til en sprød mellemsmag med en underliggende skiferkarakter, der afsluttes med klassiske mundrette citroner og limefrugter. Den fine struktur vidner om den omhu der sker under denne vinproduktion.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra "The Great Southern" HER

Område og Producent

Winemaker, James Kellie, tilbragte 5 år på Charles Sturt University Winery ved at fremstille prisvindende vine fra en række  forskellige regioner - køligt klima Tumbarumba fizz, store McLaren Vale Shiraz, ikoniske Coonawarra Cabernets osv. Dette blev efterfulgt af 5 år som vinmager hos Howard Park, hvor opgaven var at lave vine som udviste respekt for "Great Southern Wines. Vi er ikke langt fra hovedbyen Perth.

Igen imponerede mangfoldigheden i regionen - klassiske, komplekse Shiraz fra den nyopståede Frankland-flod. I 2003 besluttede han at købe Harewood Vineyard og etablerede sidenhen en ret så stor vingård til at producere en række vine, der fremhævede den fantastiske dybde i mangfoldighed og kvalitet i den store sydlige region. Dens kvalitet af druer er afspejlet i Harewoods imponerende resultater - 33 trofæer i nationale og internationale tests siden 2004.

Hvorfor "The Great Southern?

Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, ​​at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.

- James Kellie , Chief Winemaker
 

Den Korte Avis skriver således om Harewood:

 Hvis man ikke lige havde været der, ville de fleste nok aldrig have vidst, at der i Western Australias Great Southern region, som selv med australsk målestok er noget af det vildeste vilde, ligger fem vinområder, hvoraf det ene hedder noget så eksotisk som Denmark. De øvrige fire er Frankland River, Mount Barker, Porongurup og Albany, og fælles for dem er, at der her laves vin i verdensklasse.

 Største vinområde

Området, der er Australiens største vinregion, strækker sig over en rektangel på 200 km fra øst til vest og 100 km fra nord til syd ud mod Stillehavet. Beliggenheden i klimatisk henseende svarer til Bordeaux’s i Frankrig, og dette kølige middelhavsklima parret med rigt varierede jordbundsforhold giver maksimal grobund for dyrkning af de europæiske hoveddruetyper.

 I Great Southern har der været dyrket vin siden midten af 1800-tallet, men den egentlige kommercialisering gik først i gang i 1950-60’erne, da man gik i gang med at plante internationale druetyper som Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay og Riesling.

 Denmarks lystårn

 I Denmark vindistrikt rager ejeren af Harewood Estate Winery, James Kellie, op som et fyrtårn. Han er ønolog og har lært vinmageriets indviklede kunst hos ikon-vinbruget Howard Park, der anses for at være Australiens betydeligste, familieejede boutique vineri.

 Sideløbende med jobbet her var han rådgiver og lavede vin på kontrakt for ejerne af Harewood Estate, som er grundlagt i 1988, og i 2003 købte han sammen med sin far og søster denne vingård.

 Ambitiøs vinmager

Der blev opført bygninger, som kunne rumme 300.000 liter vin. Det var ambitiøst, men ved hårdt arbejde og stædighed lykkedes projektet med at udvikle kvalitetsvin, der afspejler Denmarks vines mangfoldighed.

 

Harewood-7

 I dag er James Kellie, efter at have købt alle familiemedlemmer ud i 2010 alene hane i kurven på sine ca. 20 hektar store vingård. Her er kapaciteten udvidet til 500.000 liter, og vinenes forunderlige elegance og smag har udløst hundredevis af medaljer, mere end 30 nationale og international trofæer samt ikke mindst den attråede 5 Red Star rating fra Australiens vinguru og –kritiker James Halliday.

Harewood-6