4,0 vivino

Domaine Sainte Rose - Vin Mousseux Brut - Lanquedoc

230,00 kr

 

"Superiure"

Domaine Sainte Rose er Charles og Ruth Simpsons vision – halvandet årtis benhårdt arbejde har gjort domænet til et af dem man lægger mærke til. Både deres hvide blends og enkeltdruevine er seriøse kandidater til Sydfrankrigs bedste og de røde er ligeledes både friske, fyldige og velafbalancerede.

Charles og Ruth er netop nu i gang med et spændende projekt i Sydengland, Kent. Hvor de har plantet de 3 champagne varianter og fra 2016 vil producerer mousserende vin fra England. Se dem her. Deres hus ligger side om side med Tattingers nye satsning i Kent, og de to vil dele viden, faciliteter og “know how”. Her er det dog deres fantastiske mousserende vine fra slottet i Lanquedoc vi har med at gøre.

 

TypeMousserende
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilFed Fisk, Fisk, Salat, Skaldyr
Alkohol12 %
Vivino4,0
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Frisk kaprifol og appelsinblomst med et strejf af vanilje brioche.

tabs-icon2 Smag

Subtile, toasty, mandel smag med ren mineral kvalitet og en ren, afbalanceret finish.

tabs-icon3 Eftersmag

Meget vedholdende

Beskrivelse

Dette er første gang, man har oprettet denne stil af Méthode Traditionnelle mousserende vin, som er fadlagret forud for sekundær gæring i flasken og har nul dosering.  

Simpsons høster denne Chardonnay super tidligt og sikrer derved den syre, der er nødvendig for at producere kvalitets mousserende vin i dette varme, tørre, sydfranske klima. Druerne blev håndplukket og hele klaser blev presset for at minimere extraktion af farve og phenolics før koldfermentering i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Når primær fermentering er gennemført i rustfrit stål tanke, bliver Chardonnaydruerne pumpet over i et år gamle franske egetræ fad til modning i 3 måneder. Efter denne modning blev vinen sekundær fermenteret i flasken og lagt 28 måneder på gærresterne forud for degorgement i maj 2017.  

Valget om at lave nul dosering blev drevet af Chardonnays kvalitet og renhed fra denne høst og afspejler frugtens ægte udtryk.

Se vingårdens hjemmeside HER 

Se en lille video fra høsten af druer til deres mousserende vine HER

Hvad anmelderne siger

“Their estate has produced a terrific run of Top 100-approved wines and this crisp, zingy, yet easy-swigging white is the latest. A juicy, blend of chardonnay and sauvignon blanc, topped with viognier and a dash of muscat, this summery white with lots of floral, lemon zest-spiked fruit is the Simpson’s answer to muscadet.” The Times

Område og Producent

Domaine de Sainte Rose har en rig historie i rejsen mod status quo. Sainte Rose selv, hvis statue står i Orangeriet bag Chateauet, kæmpede for katolicismen, da den blev angrebet af den hellige romerske kejser Fredrick II. Hvor hensigtsmæssigt givet deres nuværende gåen mod de traditionelle vine i regionen. Det har også været et sted hvor rejser begynder, som i det 12. århundrede var det en hostellerie for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Den aktuelle rejse er ikke mindre udfordrende for Ruth & Charles Det begyndte i 2002, da Ruth & Charles, købte Domainet med en ambition om at skabe fremragende vin. Og de er ambitiøse mennesker, som hver gav op med højtflyvende karriere for at forfølge deres drøm.

Dom. Sainte rose

De har stor respekt for den gamle verdens terroir, men de anvender New World teknikker i vingården såvel som i vingården for at sikre, at man høster topkvalitet frugt og laver rene vine med minimal indgriben. Fra deres 40 hektar store vingård har de nu skabt et udvalg af prisbelønnede vine, der har vundet international anerkendelse og sælges rundt om i verden.

Ruth & Charles lover, at de vine, de laver, vil både overraske og glæde, og at de vil ændre ens mening om Languedoc regionens evne til at producere ekstraordinær vin. Vi ved, at vores område har en ikke alt for herlig fortid. Men man gør det til en mission at ændre alt det. Kom med på et "korstog" og de lover, at du ikke bliver skuffet. Deres vine er så gode, hvis ikke bedre end dem, der produceres i andre regioner med historisk bedre omdømme. Som nogen for nylig sagde, 'forandring kommer'.