4,0 vivino

Domaine Sainte Rose - Lanquedoc - Vin Mousseux brut rosé

230,00 kr

 

"Perls of Lanquedoc"

 Domaine Sainte Rose er Charles og Ruth Simpsons vision – halvandet årtis benhårdt arbejde har gjort domænet til et af dem man lægger mærke til. Både deres hvide blends og enkeltdruevine er seriøse kandidater til Sydfrankrigs bedste og de røde er ligeledes både friske, fyldige og velafbalancerede.

Charles og Ruth er netop nu i gang med et spændende projekt i Sydengland, Kent. Hvor de har plantet de 3 champagne varianter og fra 2016 vil producerer mousserende vin fra England. Se dem her. Deres hus ligger side om side med Tattingers nye satsning i Kent, og de to vil dele viden, faciliteter og “know how”. Her er det dog deres fantastiske mousserende vine fra slottet i Lanquedoc vi har med at gøre.

 

TypeMousserende
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilFisk, Salat, Skaldyr
Alkohol12 %
Vivino4,0
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En vidunderlig duft af lette frugter og citrus

tabs-icon2 Smag

Smagen er som de bedste Champagner

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag og perlerne bliver ligeså lang tid i glasset

Beskrivelse

En stor sjældenhed fra slottet er denne rosé på methode traditionelle eller det vi populært kalder champagne metoden. En vin som laves i uhyre små mængder. En blanding af de kendte sorter Chardonnay og Pinot Noir.

Se vingårdens hjemmeside HER

En lille video fra høsten af druer til deres mousserende vine HER

 

Hvad anmelderne siger

“Their estate has produced a terrific run of Top 100-approved wines and this crisp, zingy, yet easy-swigging white is the latest. A juicy, blend of chardonnay and sauvignon blanc, topped with viognier and a dash of muscat, this summery white with lots of floral, lemon zest-spiked fruit is the Simpson’s answer to muscadet.” The Times

Område og Producent

Domaine de Sainte Rose har en rig historie i rejsen mod status quo. Sainte Rose selv, hvis statue står i Orangeriet bag Chateauet, kæmpede for katolicismen, da den blev angrebet af den hellige romerske kejser Fredrick II. Hvor hensigtsmæssigt givet deres nuværende gåen mod de traditionelle vine i regionen. Det har også været et sted hvor rejser begynder, som i det 12. århundrede var det en hostellerie for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Den aktuelle rejse er ikke mindre udfordrende for Ruth & Charles 

Dom. Sainte rose

Det begyndte i 2002, da Charles og Ruth Simpson, købte Domainet med en ambition om at skabe fremragende vin. Og de er ambitiøse mennesker, som hver gav op med højtflyvende karriere for at forfølge deres drøm. De har stor respekt for den gamle verdens terroir, men de anvender New World teknikker i vingården såvel som i vingården for at sikre, at man høster topkvalitet frugt og laver rene vine med minimal indgriben. Fra deres 40 hektar store vingård har de nu skabt et udvalg af prisbelønnede vine, der har vundet international anerkendelse og sælges rundt om i verden.

Ruth & Charles lover, at de vine, de laver, vil både overraske og glæde, og at de vil ændre ens mening om Languedoc regionens evne til at producere ekstraordinær vin. Vi ved, at vores område har en ikke alt for herlig fortid. Men man gør det til en mission at ændre alt det. Kom med på et "korstog" og de lover, at du ikke bliver skuffet. Deres vine er så gode, hvis ikke bedre end dem, der produceres i andre regioner med historisk bedre omdømme. Som nogen for nylig sagde, 'forandring kommer'.