- Beskrivelse
Mont Ventoux ser ned over de vinproducerende områder i Rhône-dalen mod vest og Provence mod syd og øst. Bjerget (ofte omtalt som Provences kæmpe) står alene fra Alpernes bjergkæde, som det teknisk set er en del af, og tårner sig op over landskabet i miles omkreds.
På de vestlige skråninger og ved foden af dette ikoniske bjerg, i et område omkring 30 miles (50 km) fra nord til syd og dækker 51 kommuner, ligger vinmarkerne i Ventoux-appellationen. Côtes du Luberon-regionen ligger på dens sydlige grænse.
Vine er blevet fremstillet her siden det 1. århundrede e.Kr. og er blevet konsumeret (og skrevet om) af paver og konger gennem århundrederne. Den officielle Côtes du Ventoux appellation blev skabt lige før høsten i 1973, for røde, hvide og rosévine.
Stilen på disse vine varierer alt efter kombinationen af de anvendte druesorter og den jordbund, de stammer fra. Stilen er generelt lettere frugtdrevne vine sammenlignet med vine fra naboregioner. Dette afspejler den øgede højde og lidt køligere mesoklimaer , som Ventoux giver.
Det intense sydfranske solskin, der dækker de syd- og vestvendte skråninger af Ventoux, hjælper vinene med at opnå et godt niveau af phenolisk modenhed . De køligere temperaturer fra højden modererer denne effekt og giver druerne længere tid på stokken.
Druerne til denne vin er: 40% Syrah - 40% Grenache - 20% Carignan og er fra stokke som er mellem 10 og 45 år.
Efter høsten kold macereres mosten i 3 dage ved 10° og 14 dage ved 22 til 26 gr. - Derefter modning i 8 til 12 mdr. i betonkar, som er bedst hvis man vil bevare den fulde frugt i vinen.
Se vingårdens hjemmeside HER - Se en dejlig video fra Ventoux HER
- Hvad anmelderne siger
KONKURRENCE 2022
Guldmedalje – Orangevinskonkurrence
Guldmedalje – Mâcon Wine Competition
Guldmedalje – Avignon vinkonkurrence
Sølvmedalje – Ventoux Wine Competition
KONKURRENCEN 2021
Guldmedalje – Avignon vinkonkurrence
Sølvmedalje – Mâcon Wine Competition
Sølvmedalje – Ventoux Wine Competition
- Område og Producent
Vi er 30 minutter fra Orange og Avignon. - Godset er beliggende på krat-plateauet, et berømt terroir i Vacqueyras-appellationen, godsets hovedproduktion.
Charles Carichon plantede de første vinstokke sammen med sin far Rémy, mere end 25 hektar vinstokke, som efterfølgende blev klassificeret i den berømte Vacqueyras-appellation. De ældste vinstokke er placeret på dette krat-plateau.
Godset blev efterfølgende moderniseret og udvidet fra dets oprindelige 25 Ha til 70 Ha i og tilføjet andre prestigefyldte appellationer såsom Gigondas eller Châteauneuf-du-Pape, Côtes-du-Rhône, Ventoux og Cairanne. Et meget varieret udvalg af vine fra Rhône-dalen i røde, hvide og roséer, alt sammen vinificeret, modnet og aftappet på Domainet.
Efter studier i ledelse og derefter en grad i vinforretning ved Montpellier Supagro-skolen, sluttede Edouard , tredje generation, sig til ejendommen for at gøre sine vine kendte for et stort publikum af professionelle, amatører og feinschmeckere.
Vinstokkene er i gennemsnit mellem 30 og 60 år gamle, med undtagelse af visse vinstokke fra Châteauneuf-du-Pape, genplantet i 2000. De druesorter, der dyrkes, er de traditionelle druesorter i Rhône-dalen: Grenache, Syrah, Mourvèdre, men også Carignan, Cinsault, samt Roussanne og Marsanne, Grenache blanc og Viognier til hvidvine.
Der er tilladt op til 13 druesorter til Châteauneuf-du-Pape appellationen. Men Grenache er så kendt i regionen, såvel som Syrah, at de traditionelle druesorter (Grenache – Syrah – Mourvèdre) forbliver et sikkert bud. Desuden kræver visse appellationer såsom Vacqueyras i specifikationerne, at der anvendes en vis andel af disse druesorter, der anses for at være kvalitative.
Man kombinerer forskellige druesorter, der komplementerer hinanden, såsom Grenache og Syrah, for at opnå en smuk balance og en unik harmoni. Hvis de vinificerer visse druesorter hver for sig for at se potentialet i hver, laver de også blandinger fra samme terroir i kar (samgæring), så aromaerne kan udvikle sig sammen og bringe mere kompleksitet.
Vingården er generelt meget meget veldrevet og intet overlades til tilfældighederne. I kældrene og senere i modningsfasen er vinen i hånd hver dag og det kan smages i deres forskellige vine.