3,9 vivino

BODEGAS PABLO PADIN - ALBARINO - “SEGREL AMBAR” - RIAS BAIXAS - SPANIEN

165,00 kr
  • Køb 6 for 135.00 pr. fl. og spar 19%

 

"Albarino cru"

Nogle af de mest undervurderede vine i verden, findes i denne del af Spanien. I den nord vestlige del af landet findes deciderede fantastisk natur og ligeså fantastiske vine, som du må udforske.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeRias Baixas
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerAlbarino
God TilFed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2021
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
tabs-icon1 Duft

Masser af personlighed, kraftfulde, komplekse, frugtagtige noter af æbler, citrus og blomsteraroma skiller sig ud, og praler med alle fordelene ved sorten.

tabs-icon2 Smag

Langvarig smagende vin, afbalanceret, frisk, fremragende syre, glycerisk, livlig, vedvarende, frugtig, for at fremhæve dens subtilitet i munden og elegante eftersmag med citrusnuancer.

Beskrivelse

I Galicien, nærmere bestemt Rias Baixas – den ubestridt bedste region i området, hvor pilgrimmene ender deres færd, laver man hvidvin, der i stringens, mineralitet og knivskarp elegance mere ligner en nordeuropæisk tysk riesling i kombination med hvid bourgogne end så meget andet.

Atlanterhavet er helt tæt på Pablo Padins marker, hvilket medfører et barske klima med store mængder nedbør, havgus og milde temperaturer, der mere minderom det britiske eller danske end resten af Spanien. Men lige præcis de forhold er ideelle for Albariño-druen! Hos Pablo Padin tager man arbejdet alvorligt med intenst markarbejde; håndhøst, temperaturstyret gæring og skarpt vinmageri.

Albariño-druen er kugleformet og lille, gullig-grøn i farven, når den er moden, med en delikat epidermis og blød, saftig frugtkød med en sød smag og blomsteraroma. Bærene danner små, men meget kompakte klaser, der modnes langsomt i varme temperaturer blødgjort af brisen fra de galiciske flodmundinger. Traditionelt har man brugt metoden med høje vinstokke, hvor vinstokkens grene hænger vandret, hvilket giver maksimal soleksponering af bladene og fremragende ventilation af klaserne, hvilket reducerer risikoen for sygdomme som meldug. 

SEGREL Ámbar er resultatet af den omhu og delikatesse, hvormed dens produktionsproces er varetaget, fra udvælgelsen af ​​de bedste Albariño-druer fra parcellerne under kontrol af vingården i Salnés-dalen, gennem den kolde maceration af druerne, indtil den kontrollerede gæring af mosten og dens efterfølgende modning i et opvarmet rum.

Disse moderne vinfremstillingsteknikker, sammen med alle fordelene fra Albariño-sorten, resulterer i en visuelt meget attraktiv vin, med en masse personlighed, markante blomster-, urte- og frugtagtige noter, kraftfuld på ganen, frisk, velsmagende, afbalanceret og med fremragende syre, der slutter med en elegant og intens eftersmag af klare citrusnuancer.

Det er også en af ​​de mest prisbelønnede Rias Baixas i de prestigefyldte konkurrencer, som den har deltaget på nationalt og internationalt plan, og støtter dermed dens fremragende kvaliteter og høje kvalitet, som den kan overraske og nyde ved ethvert bord med respekt for sig selv.

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

vingårdens hjemmeside HER - Se en fed video fra området HER

 

Hvad anmelderne siger

Distinguished Gallaecia – Association of Sommeliers of Galicia Gallaecia 2013 (Spanien)
Sølvmedalje - International Wine Guide 2013 (Spanien)
Score 91+/100 - Palace Guide of the Best Ibero-American Wines 2013 (Mexico)
Sølvmedalje - Finger Lakes International Wine 2011 (New York/USA)
Sølv Vinalies - Vinalies Internationales 2010 (Paris/Frankrig)
Sølvmedalje - Concours Mondial de Bruxelles 2009 (Bruxelles/Belgien)
Guldmedalje - Concours Mondial de Bruxelles 2008 (Bruxelles/Belgien)
Sølvmedalje - International Challenge Du Vin 2007 (Bordeaux/Frankrig)
Silver Nova- Femmes Et Vins Du Monde 2007 (Monaco)
guldmedalje - Concours Internacional de Vinhos Do Brasil '06 (Brasilien)
Sølvmedalje - International Wine Challenge '06 (London/Storbritannien)
Sølv Vinalies - Vinalies Internationales 2005 (Paris/ Frankrig)
Guld Vinalies - Vinalies Internationales 2004 (Paris/Frankrig)
Sølvmedalje - Internationaler Weinpreis MUNDUS VINI 2004 (Tyskland)

Område og Producent

I 1980'erne lancerede Padín-Garrido-familien et lille virksomhedsprojekt for at markedsføre Albariño-vin på det voksende regionale marked, med den viden og erfaring, der er opsamlet gennem årene, for at producere deres egen håndværksvin.

Galicien har en lang vinfremstillingstradition, som romerne populariserede med dyrkningen af ​​vinstokken, og senere påvirkede Camino de Santiago produktionsteknikkerne. På trods af at have eksporteret disse vine til halvdelen af ​​Europa siden slutningen af ​​middelalderen, havde galicierne i århundreder det privilegium at nyde en af ​​de mest værdsatte hvidvine i verden.

I 1980 blev Albariño Specific Denomination etableret, men Spaniens indtræden i EU tvang oprettelsen af ​​Rias Baixas Oprindelsesbetegnelsen i slutningen af ​​årtiet, og der begyndte den succesrige vej, som Albariño Rias Baixas-vinen har rejst, positionering sig selv på kort tid blandt de bedste vine i verden.

Til gengæld markerer dette vendepunktet, så virksomheden Manuel Padín og Carmen Garrido i 1989 omdannes til Bodegas Pablo Padín, hvilket gør det muligt for familieprojektet at forsynes med en bedre infrastruktur og implementere banebrydende teknologi, som tilsammen med et fantastisk team af professionelle, gør det muligt at producere nogle af de mest anerkendte Rias Baixas-vine.

Tæt på sit 25 års jubilæum bevarer Bodegas Pablo Padín al entusiasme og vitalitet til at fortsætte med at forbedre sig for at fange og overraske, hver gang deres vine sættes til salg...

Siden middelalderen har Camino de Santiago påvirket den galiciske kultur gennem pilgrimme, der kom fra forskellige dele af verden. Blandt dem benyttede adskillige munke lejligheden til at besøge de galiciske klostre og delte forskellige teknikker til fremstilling af vine, der blev brugt i vigtige vindyrkningsområder, som deres forfædre mesterligt tilpassede til særpræg af galiciske druesorter, og senere generationer perfektionerede, som arvede. viden.

Bodegas Pablo Padín begyndte med at lave håndværksvin efter de traditionelle metoder, der bruges i familien, men virksomhedens udvikling har muliggjort introduktionen af ​​banebrydende teknologi og moderne infrastruktur, hvis resultat er Albariño-vine af høj kvalitet.

Inden høsten bliver alle vinmarkerne analyseret for at fastslå, hvilke der opfylder de bedste betingelser for at producere hver af deres vine. Druerne høstes i hånden og transporteres i ventilerede kasser for at bevare kvaliteten.

Ved ankomsten til vingården udføres en streng kvalitetskontrol, hvor druen analyseres mere detaljeret og passerer gennem en udvælgelsestabel, hvor de klaser, der ikke anses for egnede til vinificering, fjernes, og fortsætter med afstilkningen for at kassere stilken. og klassificere den afstilkede drue.

De udvalgte druer til SEGREL Albariños koldblødes straks ved en temperatur mellem 5 og 8ºC for at opnå mere intense vine på næsen, hvilket forstærker sortens primære aromaer. Gennem moderne pneumatiske presser opnås blomstermost til fremstilling af vin af mærket SEGREL Ámbar og premium most til SEGREL Albariño.

De forskellige most gærer i rustfri stålkar ved en kontrolleret temperatur og efter lagring i 5-6 måneder tappes den nye årgang i små mængder hele året, opbevares i airconditionerede lager- og produktionslokaler for at udsætte lagringen af ​​disse Albariño-vine. .