3,7 vivino

BODEGAS PABLO PADIN - ALBARINO - “EIRAL” - RIAS BAIXAS - SPANIEN

135,00 kr
  • Køb 6 for 115.00 pr. fl. og spar 15%

 

"Mad Galicien"

Nogle af de mest undervurderede vine i verden, findes i denne del af Spanien. I den nord vestlige del af landet findes deciderede fantastisk natur og ligeså fantastiske vine, som du må udforske.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeRias Baixas
FyldeFrisk, Mineralsk, Tør
DruerAlbarino
God TilFed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2021
Alkohol12,5 %
Vivino3,7
tabs-icon1 Duft

Frisk aroma, af god intensitet, frugtagtig udtryk og små antydninger af blomster, der fremhæver den stærke sortskarakter.

tabs-icon2 Smag

Behagelig, harmonisk, frisk, frugtig, meget god syre, vedvarende og varig eftersmag.

Beskrivelse

I Galicien, nærmere bestemt Rias Baixas – den ubestridt bedste region i området, hvor pilgrimmene ender deres færd, laver man hvidvin, der i stringens, mineralitet og knivskarp elegance mere ligner en nordeuropæisk tysk riesling i kombination med hvid bourgogne end så meget andet.

Atlanterhavet er helt tæt på Pablo Padins marker, hvilket medfører et barske klima med store mængder nedbør, havgus og milde temperaturer, der mere minderom det britiske eller danske end resten af Spanien. Men lige præcis de forhold er ideelle for Albariño-druen! Hos Pablo Padin tager man arbejdet alvorligt med intenst markarbejde; håndhøst, temperaturstyret gæring og skarpt vinmageri.

Albariño-druen er kugleformet og lille, gullig-grøn i farven, når den er moden, med en delikat epidermis og blød, saftig frugtkød med en sød smag og blomsteraroma. Bærene danner små, men meget kompakte klaser, der modnes langsomt i varme temperaturer blødgjort af brisen fra de galiciske flodmundinger. Traditionelt har man brugt metoden med høje vinstokke, hvor vinstokkens grene hænger vandret, hvilket giver maksimal soleksponering af bladene og fremragende ventilation af klaserne, hvilket reducerer risikoen for sygdomme som meldug. .

Fusionen af ​​kvalitetsdruer og en enkel og forkælet produktionsproces resulterer i en vin, der er tro mod dem, der traditionelt blev fremstillet, hvor Albariño'ens markante personlighed overskrider.

Suggestiv citrongul, frugtagtig udtryk, frisk, velsmagende, vedvarende og med meget god syre, er Eiral en fremragende repræsentant for sorten, indiceret både til entusiaster og for de ganer, der begynder at opdage Rias Baixas.

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

vingårdens hjemmeside HER - Se en fed video fra området HER

 

Område og Producent

I 1980'erne lancerede Padín-Garrido-familien et lille virksomhedsprojekt for at markedsføre Albariño-vin på det voksende regionale marked, med den viden og erfaring, der er opsamlet gennem årene, for at producere deres egen håndværksvin.

Galicien har en lang vinfremstillingstradition, som romerne populariserede med dyrkningen af ​​vinstokken, og senere påvirkede Camino de Santiago produktionsteknikkerne. På trods af at have eksporteret disse vine til halvdelen af ​​Europa siden slutningen af ​​middelalderen, havde galicierne i århundreder det privilegium at nyde en af ​​de mest værdsatte hvidvine i verden.

I 1980 blev Albariño Specific Denomination etableret, men Spaniens indtræden i EU tvang oprettelsen af ​​Rias Baixas Oprindelsesbetegnelsen i slutningen af ​​årtiet, og der begyndte den succesrige vej, som Albariño Rias Baixas-vinen har rejst, positionering sig selv på kort tid blandt de bedste vine i verden.

Til gengæld markerer dette vendepunktet, så virksomheden Manuel Padín og Carmen Garrido i 1989 omdannes til Bodegas Pablo Padín, hvilket gør det muligt for familieprojektet at forsynes med en bedre infrastruktur og implementere banebrydende teknologi, som tilsammen med et fantastisk team af professionelle, gør det muligt at producere nogle af de mest anerkendte Rias Baixas-vine.

Tæt på sit 25 års jubilæum bevarer Bodegas Pablo Padín al entusiasme og vitalitet til at fortsætte med at forbedre sig for at fange og overraske, hver gang deres vine sættes til salg...

Siden middelalderen har Camino de Santiago påvirket den galiciske kultur gennem pilgrimme, der kom fra forskellige dele af verden. Blandt dem benyttede adskillige munke lejligheden til at besøge de galiciske klostre og delte forskellige teknikker til fremstilling af vine, der blev brugt i vigtige vindyrkningsområder, som deres forfædre mesterligt tilpassede til særpræg af galiciske druesorter, og senere generationer perfektionerede, som arvede. viden.

Bodegas Pablo Padín begyndte med at lave håndværksvin efter de traditionelle metoder, der bruges i familien, men virksomhedens udvikling har muliggjort introduktionen af ​​banebrydende teknologi og moderne infrastruktur, hvis resultat er Albariño-vine af høj kvalitet.

Inden høsten bliver alle vinmarkerne analyseret for at fastslå, hvilke der opfylder de bedste betingelser for at producere hver af deres vine. Druerne høstes i hånden og transporteres i ventilerede kasser for at bevare kvaliteten.

Ved ankomsten til vingården udføres en streng kvalitetskontrol, hvor druen analyseres mere detaljeret og passerer gennem en udvælgelsestabel, hvor de klaser, der ikke anses for egnede til vinificering, fjernes, og fortsætter med afstilkningen for at kassere stilken. og klassificere den afstilkede drue.

De udvalgte druer til SEGREL Albariños koldblødes straks ved en temperatur mellem 5 og 8ºC for at opnå mere intense vine på næsen, hvilket forstærker sortens primære aromaer. Gennem moderne pneumatiske presser opnås blomstermost til fremstilling af vin af mærket SEGREL Ámbar og premium most til SEGREL Albariño.

De forskellige most gærer i rustfri stålkar ved en kontrolleret temperatur og efter lagring i 5-6 måneder tappes den nye årgang i små mængder hele året, opbevares i airconditionerede lager- og produktionslokaler for at udsætte lagringen af ​​disse Albariño-vine. .