- Beskrivelse
Vinhos Barbeito blev grundlagt i 1946 af Mário Barbeito de Vasconcelos og har siden da altid været ledet af medlemmer familien.
På tidspunktet for Barbeitos stiftelse var over 30 andre Madeiravin eksportører. Lidt efter lidt har Mário Barbeito fået kunder i mange dele af verden og forsøger altid at opbygge et godt og tæt samarbejde med dem. Nogle af vores kunder og leverandører er stadig fra den tid.
Mário Barbeito døde i 1985, og hans datter Manuela de Vasconcelos overtog den generelle ledelse af Vinhos Barbeito.Hun arbejdede allerede for virksomheden i 1976.
En af Manuela Vasconcelos vigtigste opgaver var at fortsætte sin fars arbejde med at styrke forholdet til kunderne og fremme deres vine på prestigefyldte vinmarker verden over. Denne politik opretholdes stadig til denne dag.Madeira vine har ligesom Portvine og Sherry forskellige sødmegrader og forskellige druesorter. Madeira vine er kendt for sin unikke vinfremstillingsproces, der involverer oxidering af vinen gennem varme og modning. De yngre blandinger (tre og fem år gamle) produceres med metoder, der opvarmer og fremskynder modningsprocessen, og de ældre blandinger, colheitas og frasqueiras produceres ved hjælp af canteiro-metoden. På grund af disse produktionsmetoder har disse vine meget lang levetid.
Boal type er en halvsød Madeiravin. De fleste vinmarker kan findes i Calheta og Camara de lobos med +/- 18 hektar plantet. Det er en af de nemmeste druer, fordi dens sødme gør vinen mere tilgængelig.
Barbeitovinene indeholder en usynlig renhed og energi, med en underliggende syre, der giver alle vine en elegance, der er blevet hans signatur. Det var også Ricardo, der var den første til at markedsføre lækre Canteiro-vine baseret på Tinta Negra Mole. Denne fantastiske vin er aftappet i 1992.Vinhusets hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
1863 Barbeito Boal Madeira
94 points John Gilman
"The 1863 Bual from Barbeito is absolutely stunning on both the nose and palate. The bouquet soars from the glass in an utterly refined aromatic constellation of chocolate, dried oranges, sweet prunes, a dollop of new leather, clover and lovely soil nuances. On the palate the wine is deep, full-bodied and perfectly balanced, with great mid-palate concentration, excellent complexity and focus, bright acids and a very, very long and utterly suave finish." (2/2014)
94 points Wine Advocate
The 1863 Bual has a clear, deep amber color. The nose is perfumed and fragrant with notes of toffee apple, white chocolate, orange blossom, rosewater and a touch of peppermint. It unfurls beautifully in the glass. The palate is medium-bodied and very harmonious. It is just a little withdrawn on the entry, as if drawing you in, then fans out wonderfully with notes of mandarin, nutmeg, cumin and dried apricot; a tang of ginger surfacing right on the finish, which is just a little clipped by age. This is a straight down the line, life-affirming 19th century Bual. (NM) (8/2012)
- Område og Producent
Vinhos Barbeito blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Mario Barbeito, der havde opkøbt gamle fade med gylden madeira igennem årene. Siden har man hvert år opkøbt druer fra små bønder og vinificeret dem omhyggeligt og efterfølgende lagret dem. I den store madeirasmagning i Wine Spectator i 1999, blev Barbeito den suveræne vinder med 97 point til Malvasia 1900 (samlet 1. plads), 95 point til Malvasia 1948, 94 point til Sercial 1910 og 93 point til Malvasia 1954.
Ikke bare er Barbeitos vine ofte de suveræne vindere ved internationale smagninger, men også herhjemme er pressen overvældet. Således måtte Smag & Behags Henrik Oldenbourg give topkarakterer til 8 ud af 13 smagte vine. Og skrev bl.a. om Verdelho 1929: “Smagen er et orgie af nødder, sirup, flødekarameller”. Om Verdelho 1850: “Formidabel vin. Jeg griber mig selv i at tildele den 6 glas eller 100 points med pil opad”.
Robert Parker har også været ekstatisk over husets tårnhøje kvalitet og har givet 96 og 95 point flere gange.