4,5 vivino

Barbeito - Madeira - Vintage 1834 - Malvasia

6.995,00 kr

 

"1834"

I de kølige kældre hos Wineboutique ligger meget gammel Madeira. Her en flaske med høsten som den var i 1834. Spetakulær og aldeles fantastisk. Til samleren og nyderen, for nydes kan denne vin stadig de næste 100 år.

TypeHedvine
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeMadeira
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
DruerMalvasia
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Faste oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År1834
Alkohol20 %
Vivino4,5
Beskrivelse

Vinhos Barbeito blev grundlagt i 1946 af Mário Barbeito de Vasconcelos og har siden da altid været ledet af medlemmer familien. 

På tidspunktet for Barbeitos stiftelse var over 30 andre Madeiravin eksportører. Lidt efter lidt har Mário Barbeito fået kunder i mange dele af verden og forsøger altid at opbygge et godt og tæt samarbejde med dem. Nogle af vores kunder og leverandører er stadig fra den tid. 

Mário Barbeito døde i 1985, og hans datter Manuela de Vasconcelos overtog den generelle ledelse af Vinhos Barbeito.Hun arbejdede allerede for virksomheden i 1976. 

En af Manuela Vasconcelos vigtigste opgaver var at fortsætte sin fars arbejde med at styrke forholdet til kunderne og fremme deres vine på prestigefyldte vinmarker verden over. Denne politik opretholdes stadig til denne dag.

Madeira vine har ligesom Portvine og Sherry forskellige sødmegrader og forskellige druesorter. Madeira vine er kendt for sin unikke vinfremstillingsproces, der involverer oxidering af vinen gennem varme og modning. De yngre blandinger (tre og fem år gamle) produceres med metoder, der opvarmer og fremskynder modningsprocessen, og de ældre blandinger, colheitas og frasqueiras produceres ved hjælp af canteiro-metoden. På grund af disse produktionsmetoder har disse vine meget lang levetid.

Denne enestående Madeira fra Barbeito. Denne udsøgte årgang fra 1834, er et ægte bevis på Barbeitos bemærkelsesværdige håndværk. Vinens unikke stencilflaske rummer en sød og lækker Malvasia-type, der vil efterlade samlere betaget af dens dybde og smag. Oplev essensen af ​​en svunden tid med denne ægte Madeira-skat - en perle for samlere at værne om i mange år.

Vinhusets hjemmeside HER 

Hvad anmelderne siger

1834 Barbeito Malvasia Madeira

96 points John Gilman

Outer quote mark "The 1834 Malvasia from Barbeito is a stunningly brilliant wine that delivers a magical bouquet of orange, golden raisins, browned butter, lovely notes of filberts and almonds, a fine base of soil and a topnote of fennel seed. On the palate the wine is pure, full-bodied and laser-like in its focus, with a great core of fruit, superb complexity and balance, perfectly integrated, snappy acids and stunning length and grip on the dancing and profound finish. A great, great bottle of Malvasia." 96+ Inner quote mark (2/2014)

96 points Vinous

Outer quote mark "The 1834 Malvasia from Barbeito is probably the oldest that I will ever encounter. The source was probably the 86 bottles sold through Zachy's in 2006, and I presume Barbeito's ownership comes from the original Acciaioly tranche sold in 1979. This is refulgent amber in hue. The bouquet needs time to gain clarity, eventually offering enticing scents of marmalade and lanolin plus a hint of burnt toast in the background. The palate is beautifully balanced; stem ginger and lemongrass render this a lively Malvasia. Deeply impressive in length and depth, while retaining the utmost refinement." (NM) Inner quote mark (2/2019)

96 points Wine Spectator

Outer quote mark "Coffee colored, this smells and tastes of bitter chocolate, leather and fruitcake. The flavors melt in the mouth in this medium-sweet Madeira of beautiful balance and structure. The chocolate notes echo on the finish." (BS) Inner quote mark (1/2000)

Område og Producent

Vinhos Barbeito blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Mario Barbeito, der havde opkøbt gamle fade med gylden madeira igennem årene. Siden har man hvert år opkøbt druer fra små bønder og vinificeret dem omhyggeligt og efterfølgende lagret dem. I den store madeirasmagning i Wine Spectator i 1999, blev Barbeito den suveræne vinder med 97 point til Malvasia 1900 (samlet 1. plads), 95 point til Malvasia 1948, 94 point til Sercial 1910 og 93 point til Malvasia 1954.

Ikke bare er Barbeitos vine ofte de suveræne vindere ved internationale smagninger, men også herhjemme er pressen overvældet. Således måtte Smag & Behags Henrik Oldenbourg give topkarakterer til 8 ud af 13 smagte vine. Og skrev bl.a. om Verdelho 1929: “Smagen er et orgie af nødder, sirup, flødekarameller”. Om Verdelho 1850: “Formidabel vin. Jeg griber mig selv i at tildele den 6 glas eller 100 points med pil opad”.

Robert Parker har også været ekstatisk over husets tårnhøje kvalitet og har givet 96 og 95 point flere gange.