4,4 vivino

Palari - Santa.Nè - Duemilanove 2009 Sicilia I.G.T.

1.000,00 kr

 

'Boss of bosses 09'

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen her er måske Siciliens bedste. Prøv selv, men vi har ikke mange flasker. OBS. Produktbillede er anden årgang.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeSicilien
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerNerello Mascalese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2009
Alkohol14 %
Vivino4,4
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Utrolig koncentreret duft af ædel rødvin. Læder, tobak og hengemt frugt

tabs-icon2 Smag

Tilbagelænet smag af fløjl. Tanninerne fuldstændig integreret til en blød struktur med noter af cedertræ, tobak og læder....

Beskrivelse

Druerne til denne vin er produceret på de historiske vinmarker, hvor arkæologiske fund beviser, at der har været dyrket vin siden det 14. århundrede. Når bonden går i vinmarken har han udsigt til det berømte Messina Stræde og han kan samtidig nyde, at han her på marken laver vin som måske ikke findes bedre på disse kanter.

Vinen bliver som altid presset uden tryk og stille og roligt flyder saften ned i beholdere, hvor temperaturen kontrolleres og snart kommes lokalt gær til saften og den gærer. Vinen lagres i 24 måneder på egefade og igen 24 måneder på flaske før frigivelse. Vinen er ufiltreret. En udsøgt fornøjelse.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 2 gange mere. 
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden 
Område og Producent

Siciliens mest elegante vine kommer fra denne lille producent beliggende i bakkerne omkring Messina.

Arkæologiske fund viser tegn på vinproduktion i området siden det fjortende århundrede f.Kr. Denne produktion affødte en blomstrende forretning, der fortsatte indtil arabernes ankomst, hvor den ophørte helt indtil afslutningen af ​​den arabiske herredømme. I begyndelsen af ​​dette århundrede reducerede ankomsten af ​​phylloxera betydeligt produktionen, og produktionen er fortsat faldende, indtil den når sit minimum i 1985, da det risikerede at forsvinde helt.

I en pragtfuld siciliansk villa fra det 18. århundrede genoptog Palari produktionen af ​​denne gamle og ædle vin med det formål at finde ved hjælp af moderne teknikker de kvaliteter, der gjorde Faro berømt over hele verden.

Vingården i Faro tegnet af Santo Stefano i Messina er plantet med gamle oprindelige druer med stemningsfulde navne som: nerello, cappuccio, nocera tignolino palumba, core 'og acitana, galatena, calabrese og andre. Alle druer, der udgør Faro DOC.

Vinfremstillingsfilosofien under Salvatore Geraci er enkel: lav vine med de samme oprindelige druer, men med forskellige valg. Hans Rosso del Soprano, en blanding baseret på en vin kendt i antikken som Mamertino, kommer fra de indfødte nerello mascalese, nerello cappuccio og nocera druer. Den primære vin, der vises fra Palari, er Faro. Her inkluderer vinen et finere udvalg af de samme druer for at gøre dette til en Tre Bicchieri-vinder. Faro (hvilket betyder fyrtårn) er en lille DOC, næsten den mindste i Italien. Med lidt over 6 ha (15 acres) i DOC-området er produktionen helt klart lille. Sicilias stigende fokus på moderne produktionsteknikker og internationale sorter har haft en vis succes, som på planeta-godset; men Palari giver en forfriskende pusterum fra denne trend med deres fantastiske oprindelige vine.

Castello Banfi har en række vingårde, deriblandt Palari, hvor denne vin kommer fra. Palari ligger på Sicilien - nærmere bestemt i Messina, som er Siciliens tredjestørste by og hovedstaden i provinsen Messina. Vinproduktionen på terrasserne højt over Messina Strædet er unik ved de gamle indfødte druesorter, som gror godt i de ekstreme konditioner, der findes i denne højde, på de stejle skråninger og den meget sandede jord. I den sidste del af det 19 århundrede, fandt bønderne en usædvanlig ler rig jordstykke og besluttede på den baggrund at plante druestokke fra Frankrig. Over noget tid akklimatiserede disse druetyper sig til det nye miljø.

Meget senere i århundredet havde vinbønderne glemt hvad det var for nogle druetyper, men vidste bare at de var franske og fra da af hedder disse druer blandet sammen i en vin simpelthen "A Francisa" og er derved blevet til lokale druesorter. De lokale vinlove forbød dog disse druer og man måtte ikke på etiketten skrive Denominatione. Det var vingården Palari ligeglade med da de alligevel aldrig havde brugt betegnelsen.