4,5 vivino

Gevrey-Chambertin "Les Fontenys" Premier Cru - Labruyére-Prieur

795,00 kr

 

"Førstevælger"

Les Fontenys 1er Cru er en rødvin produceret i Bourgogne-regionen i Frankrig, af Labruyère Prieur Sélection. Denne 2013 vintage kommer fra Gevrey-Chambertin appellation. Vingården producere fantastiske rødvine, som måske bliver lidt væk i mængden af gode winemakers.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frisk, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2013
Alkohol12,5 %
Vivino4,5
tabs-icon1 Duft

Høj renhed og raffinerede blomster noter (violet).

tabs-icon2 Smag

Frugt, saftigt og velsmagende. Friske tanniner, raffineret og meget elegant.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag med rene Pinot Noir noter

Beskrivelse

Labruyere Familiens rødder er i Beaujolais, Romaneche-Thorins, inden for Moulin-a-Vent Appellation, hvor Domaine Labruyere blev grundlagt i 1850. I 1988 udvidede Domaine Jacques Prieur, familiens portefølje af store vinmarker med Burgundiens mest prestigefyldte Appellations. Det blev efterfulgt af Chateau Rouget og dets fineste Pomerol marker i 1992. 

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Historien om Labruyere-familien starter i 1850, da grundlæggeren af ​​Macon-familiens filial, Jean-Marie, bosætter sig i Les Thorins, som ville blive en del af Moulin-a-Vent-appellen i 1936. Mellem 1850 og 1860 erhverver han vinmarker placeret på de bedste Beaujolais terroirs. Siden da har hver generation bidraget til bevarelsen og udviklingen af ​​denne vinavlskat. Jean-Pierre Labruyere, præsident for Labruyere Eberle-koncernen i mere end 30 år, overlod sin søn ejendomsretten til ejendommen i 2008 for at skabe en førende vingård.

I 1988 overtog Jean-Pierre Labruyere det prestigefyldte Domaine Jacques Prieur med en gruppe investorer for at forhindre denne burgundiske juvel til at falde i hænderne på en udenlandsk gruppe. I 1992 blev Jean-Pierre Labruyere den første burgundiske ejer til at investere i Bordeaux, da han erhvervede 18 hektar af de bedste terroer i Pomerol; det var en ny start for Château Rouget. Og historien slutter ikke her. Mellem 2012 og 2014 blev familien Récoltant-Manipulant i Grand Cru landsbyen Verzenay, der ligger på Montagne de Reims. Deres tilknytning til Pinot Noir og Chardonnay var så stærk, at de ønskede nogle store terroirer i Champagne ...

Se en lille video fra en af deres Bourgogne vinmarker HER