4,5 vivino

Gevrey-Chambertin "Les Fontenys" Premier Cru - Labruyére-Prieur

795,00 kr

 

"Førstevælger"

Les Fontenys 1er Cru er en rødvin produceret i Bourgogne-regionen i Frankrig, af Labruyère Prieur Sélection. Denne 2013 vintage kommer fra Gevrey-Chambertin appellation. Vingården producere fantastiske rødvine, som måske bliver lidt væk i mængden af gode winemakers.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frisk, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2013
Alkohol12,5 %
Vivino4,5
Duft

Høj renhed og raffinerede blomster noter (violet).

Smag

Frugt, saftigt og velsmagende. Friske tanniner, raffineret og meget elegant.

Eftersmag

Lang eftersmag med rene Pinot Noir noter

Beskrivelse

Labruyere Familiens rødder er i Beaujolais, Romaneche-Thorins, inden for Moulin-a-Vent Appellation, hvor Domaine Labruyere blev grundlagt i 1850. I 1988 udvidede Domaine Jacques Prieur, familiens portefølje af store vinmarker med Burgundiens mest prestigefyldte Appellations. Det blev efterfulgt af Chateau Rouget og dets fineste Pomerol marker i 1992. 

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Historien om Labruyere-familien starter i 1850, da grundlæggeren af ​​Macon-familiens filial, Jean-Marie, bosætter sig i Les Thorins, som ville blive en del af Moulin-a-Vent-appellen i 1936. Mellem 1850 og 1860 erhverver han vinmarker placeret på de bedste Beaujolais terroirs. Siden da har hver generation bidraget til bevarelsen og udviklingen af ​​denne vinavlskat. Jean-Pierre Labruyere, præsident for Labruyere Eberle-koncernen i mere end 30 år, overlod sin søn ejendomsretten til ejendommen i 2008 for at skabe en førende vingård.

I 1988 overtog Jean-Pierre Labruyere det prestigefyldte Domaine Jacques Prieur med en gruppe investorer for at forhindre denne burgundiske juvel til at falde i hænderne på en udenlandsk gruppe. I 1992 blev Jean-Pierre Labruyere den første burgundiske ejer til at investere i Bordeaux, da han erhvervede 18 hektar af de bedste terroer i Pomerol; det var en ny start for Château Rouget. Og historien slutter ikke her. Mellem 2012 og 2014 blev familien Récoltant-Manipulant i Grand Cru landsbyen Verzenay, der ligger på Montagne de Reims. Deres tilknytning til Pinot Noir og Chardonnay var så stærk, at de ønskede nogle store terroirer i Champagne ...

Se en lille video fra en af deres Bourgogne vinmarker HER