- Beskrivelse
'Den du aldrig har prøvet'
Vi har aldrig smagt noget lignende og vi håber du vil prøve denne “romlikør”. Den kan drikkes alene eller til god kaffe eller dessert. Det er en sand eksplosion af smagsindtryk.
En rødgylden rom eliksir. Den lave alkoholprocent på 30 % vol. Betyder, at rommen med sin afrundede frugtige sødme kan minde om en likør, vel at mærke en likør hvor der er blevet kælet for detaljerne i produktionsprocessens forskellige faser.
Rommen er gæret og destilleret på sukkerrørsjuice, “guarapo”, og ikke på melasse, som 95% af alt rom ellers er gæret og destilleret på. En produktionsform kendt fra de såkaldte Rhum Agricole og Cachaca.
Cubanacan Elixir Orangerie 10 Años er lagret på amerikanske egetræsfade i 10 år efter solerasystemet
Efter lagring har man har tilført rommen et ekstrakt af naturligt koncentreret caribiske appelsiner.Oliver & Oliver hjemmeside HER - besøg hos Oliver & Oliver HER
- Område og Producent
Oliver blev grundlagt på Cuba i det 19 århundrede af Juanillo Oliver. Han kom til øen i spansk militær uniform for at kæmpe i den første uafhængighedskrig. Ved slutningen af sin militærtjeneste, besluttede han at blive på Cuba og forsøge at få sig en famillie og et udkomme. Et brændende ønske om en forretning med sukker og rom.
Mellem byerne Falcon og Placetas fandt han en ejendom og i dag er det en by, som hedder Oliver, for at hædre den driftige forretningsmand. Snart havde han bygget sukkerfabrik og stills til destilleringen og så begyndte høsten af sukkerrør. Det blev snart kendt, at Oliver lavede produkter der var en del bedre en andre.
I 1895 rasede endnu en uafhængighedskrig og Oliver fabrik blev brændt ned til grunden. Familien besluttede sig herefter, at gå over og blive almindelige farmere.
Da revolutionen i 1963 tog til, valgte Oliver familien at flygte.
i 1993, da nye tider også indfandt sig på Cuba, vendte medlemmer af familien Oliver tilbage til øen. Pedro Ramon Oliver satte sig for at undersøge familiens fortid. Også gamle formler, processer og designs blev sat under lup. Det var ved disse seancer, at Pedro fandt ud af hvordan god rom kunne laves.
På Cuba var det svært at starte en forretning og derfor valgte man at etablere sig på Den Dominikanske Republik.
I dag ligger hovedkvarteret Hato Nuevo i udkanten Santa Domingo. Her ligger 6000 egefade, som er moderrom til de mange forskellige typer, der distribueres til hele verdenen.
Firmaets overordnede ønske er: At producere rom af den højeste kvalitet i verden og at alle lande i verden skal kunne smage deres rom. At blive ved med at producere rom som verdens rom affocinados vil anerkende.