3,8 vivino

Dalva - Late Bottled Vintage 2013

150,00 kr

 

"Populares"

Late Bottled Vintage-vintage (ofte omtalt som LBV) var oprindeligt vin, der havde været bestemt til aftapning som vintageport, men på grund af manglende efterspørgsel, blev efterladt i tønderne eller fadene længere end planlagt. 

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2013
Alkohol19,5 %
Vivino3,8
Duft

Duften er næsten som en kraftig frugtsød Recioto

Smag

Overvældende frugtagtig: hindbær, brombær, vilde bær. Stor krop, krydret og frisk med en vedholdende eftersmag.

Eftersmag

Portvinen klæber sig til din mund

Beskrivelse

Late bottled vintage er kommet på flaske mellem det fjerde og sjette år efter høsten. Late Bottle Vintage var oprindeligt en vin, der havde været bestemt til aftapning som Vintage Port, men på grund af manglende efterspørgsel blev den holdt længere i store træfade end planlagt.

På grund af denne lange aldring i træ er LBV'erne mindre astringerende og rige end Vintage-port. Mange mener at disse vine, er de bedste i forhold til kvalitet og pris. LBV har også den fordel at være klar til at drikke uden dekantering. Typisk er den klar til at drikke, når den frigives til markedet. LBV-port er resultatet af et enkeltårshøst og har tendens til at være glattere og lettere end en Vintage Port.

Opbevar oprejst i et køligt mørkt placere. Den udvikler sig meget langsomt i flaske og kan opbevares i flere år.
.Servering: Serveres mellem 16 og 18ºC i et passende glas. Perfekt til at drikke alene eller med stærke oste og desserter baseret på vilde bær eller mørk chokolade.

KAN LEVERES I TRÆKASSE VED OPFORDRING.

Se flere årgangsport  HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Vinavisen
"Superlækker portvin, meget fyldig, med dejlig frugt og sødme, chokolade, figner - og uden alkoholiske kanter."

92 points Decanter
Dalva Late Bottled Vintage 2012 er blevet tildelt Sølv til Decanter World Wine Awards 2017. Juryen skriver: "Denne dybt farvefulde vin kommer til live med intense aromaer af kirsebær, chokolade og med en blid finish der vidner om en perfekt årgang med masser af frisk og komplekst frugt." Udover Sølv blev den tildelt hele 92 point af juryen.

Blandt top 4% af alle vine i verden (1968 Årgang)
Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder.

Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER