Armagnac, Chabot 1968, original trækasse

2.500,00 kr

'Feinschmeck til alle'


Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

Læs mere
cl 70
Type Armagnac
Land Fransk
År 1968
Alkohol 40 %
Beskrivelse

Detaljer

 Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400 årene, omkring 200 år længere tilbage end cognac.
Drikken er baseret på hvidvin af de samme druetyper som cognac: Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc.
Hvidvinen destilleres kun én gang mod to gange når det drejer sig om cognac og whisky. Derefter lagres den på egefade, som Cognac også gøres…
Kender du en som fylder rundt i 2018, så var denne Armagnac en oplagt gaveidé.

 www.chabotarmagnac.com/  

I glasset

Detaljer

Du har her en vintage Armagnac og hos Chabot, lagres den destillerede vin på fade, lavet af sort eg fra Gascogne skovene og er specielt udvalgt af kældermesteren, hvis underskrift forfindes. Derudover er alle vintage forseglet med lak. Disse Armagnacs er eftertragtet af samlere og fine restauranter verden over. Som noget særligt, findes denne Exclusive Armagnac i en trækasse af ædeltræ. I den findes, udover de gyldne dråber, en nøgle så du kan aflåse trækassen, samt diplomer og underskrifter fra kældermesteren. Vi har her en Armagnac fra 1968, men skulle du have ønske om en anden årgang, kan vi som udgangspunkt altid forsøge at finde lige den Armagnac du vil have. På lager har vi lige nu 1966, 1981 og 1986
Område og Producent

Detaljer

Destillationen af armagnac adskiller sig fra destillation af cognac og whisky ved at anvende kolonnedestilation(coffey still). Ved cognac- og whiskydestillation bruges pot destillering (pot still). Produktionen i Armagnac er 15 mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Kvaliteten af Armagnac hænger til dels sammen med, hvor mange år den modnes på egefade: Tre stjerner (to års modning), V.S.O.P. (fem års modning), X.O. (seks års modning), Hors d’Age (ti års modning), Millésime (mindst ti års modning). Blanche d’Armagnac er betegnelsen for Armagnac uden fadlagring.