Saint James Imperial Blanc - Agricole rum

195,00 kr

 

'White bride'

Oplev friske rene sukkerrørs aromaer i en verdensklasse rom fra det tropiske paradis Martinique. Saint James er en Rhum Agricole dvs. en landbrugs rom. Til forskel for industriel rom der produceres på gæret melasse, et billigere biprodukt fra produktionen af sukker, kan en sådan rom udelukkende fremstilles på ren friskpresset sukkerrørssaft. Derfor har en Rhum Agricole en langt større aromatisk kompleksitet.

TypeRom
Indhold i CL70
LandMartinique
Alkohol40 %
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Krystal klar. Aromatisk duft af friske sukkerrør, blomstrede noter af tørrede roser og pæon samt frisk ananas og passionsfrugt. Lette pebrede og krydrede undertoner.

tabs-icon2 Smag

Ren, blød og varm smag med moden tropisk frugt i den lange eftersmag. Perfekt i Martiniques berømte Ti-punch (blandet med lime og sukkerrørssirup) samt til alverdenscocktails.

Beskrivelse

Saint James bærer desuden AOC (Appellation dOrigine Contrôlée) betegnelsen, som kun gives rom, der produceres efter de højeste standarder på Martinique. En AOC rom undergår grundig kontrol gennem hele processen og er desuden den reneste rom da den, til forskel for andre, ikke må tilsættes farve og aromaer.

Sukkerrørene høstes fra februar til juni. På destilleriet kontrolleres sukkerrørene inden de knuses i en række møller for at udtrække saften. Den rene friske saft kaldet Vesou gæres inden for få timer efter høsten ved 25-30 °C i 24-48 timer. Derved opnås en sukkerrørs vin med 4-5 % alkohol. Vinen destilleres i kobber destillerings kolonner og resultatet er en rom med 65-74 % alkohol inden justering (mindre end rom fremstillet på melasse, hvilket bevarer mere af sukkerrørssaftens aromaer). Herefter hviler rommen i op til 6 måneder på tanke, inden aftapning, hvor den bl.a. via let iltning opnår den helt rigtige kompleksitet, Saint James rom er kendt for.

Hvad anmelderne siger

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Let krydret smag som leder tankerne hen på den klassiske agricole-karakter. Ganske spændende glas, som helt sikkert ville fungere i en cocktail." (30-12-2016)

Område og Producent

Historien bag Saint James begyndte i 1765 i Saint Pierre på den fransk-vestindiske ø Martinique. Vulkanen Pelée gik i udbrud i 1902 og produktionen blev derfor flyttet i sikkerhed i Saint Marie ved siden af sukkerrørsplantagen. Den 300 ha store plantage ligger på de østlige skråninger af vulkanen hvor sukkerrørene opnår exceptionel høj kvalitet grundet den fertile vulkanske jord, høj soleksponering og det fugtige tropiske klima. Saint James karakteristiske firkantede flaske var den første af sin slags i verden og blev designet for bedst mulig opbevaring på handelsskibe og samtidig mindske risikoen for knuste flasker under storme på vej over Atlanten.