Baladin Gentile Nöel - Piemonte - (juleøl )

95,00 kr

 

"Christmas from Piemonte"

Herlig og meget eksklusiv juleøl, som er lavet med den største form for kærlighed.

TypeØl
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePiemonte
Alkohol8,5 %
36 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften af ​​ristede hasselnødder suppleres af noter af ristede kornprodukter og nødder.

tabs-icon2 Smag

Smagen er fantastisk og glat og er igen fuld af aromaer af ristede kornprodukter, kakao og italienske ristede hasselnødder fra Langhe-regionen. 

Beskrivelse

Baladin fejrer jul med sin Nöel håndværksøl. Basen er bryggeriets elskede mørke Leön-øl, lavet specielt og unikt med tilsætning af et krydderi, der skifter hvert andet år.

Julen 2021 fejrer landet Piemonte og et af dets mest værdifulde produkter: Tonda Gentile hasselnødder, brugt som en speciel ingrediens til at skabe Nöel Gentile.

De første eksperimenter med at tilføje hasselnødder i brygningsprocessen går tilbage til 2017 med Super Gentile. Som i Nöel Gentile blev den fibrøse del af nødden og den tynde hud, der dækkede den, brugt.

En let ristning giver hasselnødden karakter til øllet. Når du dufter og smager Nöel Gentile, komplementerer hints af ristet malt og kakao hasselnøddenoterne.

Nöel Gentile er ideel til at forkæle dig selv på kølige vinterdage og til at fejre julen. Drik den gerne til vinterens tunge retter og selvfølgelig til det danske julemad.

Se bryggeriets hjemmeside HER

 

Område og Producent

Baladin-bryggeriet blev oprindeligt oprettet i 1996 som en brygpub (produktion og bar) i Piozzo - en lille landsby i Langhe-området i provinsen Cuneo - af dets grundlægger og bryggermester Teo Musso. Det første bryggesystem, der er produceret af Teo selv i Belgien med hjælp fra sin ven Jean-Luis Dits fra Brasserie à Vapeur (Pipaix – Belgien) og placeret i en næsten "squat" garage, er bygget ved hjælp af gamle mælkebeholdere.

I starten lavede Baladin kun få øl, og de blev kun serveret på fad. Dog kun et år efter åbningen blev der designet flasker. Målet har altid været klart: at lave unikke øl - både smags- og imagemæssigt - som skulle udmærke sig i gastronomiens verden, både i Italien og i udlandet.

Få år efter oprettelsen skal kælderen til urtgæringen udvides takket være de første kommercielle succeser. Da han ikke kan flytte hele anlægget uden at kompromittere identiteten af ​​den nyfødte brygpub, beslutter Teo sig for at omdanne et tidligere hønsehus, der ejes af hans forældre. For at transportere urten laver han en "ølkanal": en 300 m lang underjordisk kanal, der forbinder bryggeriet med kælderen.

 År senere flyttes hele bryggesystemet til det tidligere hønsehus.” Dets produktionskapacitet vokser fra de oprindelige 500 liter til 1.000 liter. Kort efter kræver Baladins succes et meget større anlæg, som kan brygge 2.500liter,og en større struktur .

 Anledningen til at flytte byder sig, når en tidligere 2.600 m² aluminiumsarmaturfabrik ved foden af ​​Piozzo-bakken i den nærliggende landsby Farigliano bliver tilgængelig. Tanken er at undgå at bygge fra bunden, men hellere renovere de tilgængelige lokaler uden at ødelægge flere grønne områder. Strukturen er i øjeblikket vært for distributionsselskabets lagre.

I januar 2012 blev Baladin et gårdbryggeri med den hensigt at blive ansvarlig for hele produktionscyklussen af ​​sine øl, startende fra jorden og ingredienserne genereret fra jorden. Det ultimative mål, der skal nås gennem produktion og salg af Baladinøl,er at støtte hele kredsløbet, producere rigdom og etiske værdier på samme tid .

 Bygmarkerne i Melfi (Basilicata) og Urbino (Marche) har nu nået en samlet overflade på over 400 hektar, hvilket dækker bryggeriets behov for basismalt. De rå korn er produceret i Piemonte, på markerne i Piozzo. Humlen kommer fra en forsøgsplantage i Piemonte, startet i 2008 i samarbejde med School for Agricultural Sciences i Cussanio, og fra en større mark i nærheden af ​​det nye bryggeri, der åbnede i 2016. Vandet, der bruges på det nye anlæg, kommer i høj grad fra lokale kilder, nær bryggeriet. Endelig er gæren, den essentielle sjæl i enhver øl, udelukkende udvalgt til Baladin og gengivet internt.

 Behovet for at udvide produktionskapaciteten betød, at der skulle findes et nyt hjem.

 I et stort, længe forladt, næsten 8 hektar stort område med brede grønne områder, er et faldefærdigt bondehus af historisk interesse, hvis depoter aldrig har været brugt før, blevet det ideelle sted for det nye bryggeri og for projektet med kulturdeling, som Teo længe har drømt om.

 I 2016 blev bryggeriet åbnet med et teknologisk avanceret anlæg, udelukkende bygget af italienske firmaer. Ideen bag dette valg er at få besøgende til at forstå den vigtige indflydelse, som håndværkssektoren har på virksomheder, der arbejder i parallelle sektorer, såsom anlægsbyggeri. Hele produktionslinjen kan nu besøges, takket være en forhøjet gangbro, der fører besøgende ad en sti, der viser, hvordan håndværksøl fremstilles og forklarer filosofien bag Baladins udvikling.