Il Cellese - Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

325,00 kr

"Basta no no"


Il Cellese repræsentere hjertet i Toscana og vinen, som jo er lavet på 100% Sangiovese indkapsler lige præcis det vingårdens vil have som udtryk i en virkelig Chianti Classico. De har lavet dem i over 300 år. En kostbar vin, men en vin som udover at være vidunderlig også en vin du vil mindes.

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Frugtig, Fyldig, Let, Tør
druer Sangiovese
God Til Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År 2014
Alkohol 13,5 %
Vivino 4,3
Beskrivelse

Detaljer

I 450 meters højde laves denne Chianti Classico Riserva.

Druerne høstes manuelt og kun de bedste bær og klaser udvælges. Mosten ligger ikke særlig lang tid sammen med drueskindet og gæringen foretages i ståltank i 15-20 dage, afhængig af årgangen. Hele 18 måneder lige vinen til modning på franske fade og igen 6 mdr. på flaske før vinen lander her i butikken.

 Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Detaljer

 

 
I glasset

Detaljer

En fantastisk elegant Chianti Classico. Let med vidunderlige bærnoter og lette tanniner. Med tiden udvikles en blødhed med noter af tobak og læder. Det er en vin du vil elske.
Område og Producent

Detaljer

Navnet "Il Cellese" dateres tilbage til 1500 tallet. Dette vidunderlig bakkeland i Chianti var ejet af den katolske kirke og kirkens tjenere var trofaste arbejdere i markerne. Disse beskedne indbyggere var kendte som "Cellesi" fordi de boede i ganske små rom, som blev kaldt celler. Siden har tingene ændret sig, men geografien er stadig storslået og ekspertisen i markerne er stadig den samme. Il Cellese ligger mellem Sienna og Fiorentina. På gården har man brugt 4 år på at renovere og i dag står det som en moderne vingård, men med masser af af gamle materialer. Et storslået gård, som også kan besøges og endda overnattes på.