3,9 vivino

Petra Unger, Grüner Veltliner "Zieselrain", Kremstal

149,50 kr
  • Køb 6 for 125 pr. fl. og spar 17%

 

'her får du en ski' på'

Østrigsk vin er på kraftig fremmarch og har været det i nogle år. Landet og dets producenter har virkelig fundet en niche og såvel hvidvinene som rødvinene er perler……

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeFyldig, Tør
God TilBløde Oste, Fisk, Salat
DruerGrüner Veltliner
År2019
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
Duft

Skinnende gul farve. I næsen er der livlige aromaer af modne, saftige pærer, pink grapefrugt, grønne peberfrugter og et touch af friskkværnet hvid peber.

Smag

De forskellige dufte fortsætter og er båret af en elegant krop.  En blid, men frisk syre ledsager den store frugt-aroma til en meget Veltliner-typisk finish.

Beskrivelse

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal. Hun overtog vinbruget efter sine forældre i 1999, men udfylder allerede en markant position i området.
Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau.
Vores kunde smagepanel anbefaler denne vin, som er en hvidvin på Østrigs nationaldrue 

 www.ungerwein.at/

Område og Producent

Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, ofte med jordtypen løss i undergrunden, og de kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Det samlede vindyrkningsareal er 11 hektar i Niederösterreichs vindyrkningsregioner Kremstal (Gaisberg, Gottschelle, Hinters Kirchl og Oberfeld lokaliteter) og Wachau (Silberbügel lokalitet). Vindyrkningsarealet er beplantet med de hvide sorter af Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc, samt med de røde sorter Zweigelt og Pinot Noir. Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.