Petra Unger, Grüner Veltliner "Zieselrain", Kremstal

139,50 kr
  • Køb 6 for 720 og spar 14%

'her får du en ski' på'

Østrigsk vin er på kraftig fremmarch og har været det i nogle år. Landet og dets producenter har virkelig fundet en niche og såvel hvidvinene som rødvinene er perler……

Læs mere
cl75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
FyldeFyldig, Tør
God TilBløde Oste, Fisk, Salat
druerGrüner Veltliner
År2016
Alkohol12,5 %
Vivino3,5
Beskrivelse

Detaljer

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal. Hun overtog vinbruget efter sine forældre i 1999, men udfylder allerede en markant position i området.
Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau.
Vores kunde smagepanel anbefaler denne vin

 www.ungerwein.at/

I glasset

Detaljer

Skinnende gul farve. I næsen er der livlige aromaer af modne, saftige pærer, pink grapefrugt, grønne peberfrugter og et touch af friskkværnet hvid peber. De forskellige dufte fortsætter og er båret af en elegant krop. En blid, men frisk syre ledsager den store frugt-aroma til en meget Veltliner-typisk finish. Denne medium fyldige Grüner Veltliner er den perfekte følgesvend til en lang række madretter, lige fra fisk og skaldyr til kød, pasta, pålæg og endda krydret asiatisk mad.
Område og Producent

Detaljer

Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, ofte med jordtypen løss i undergrunden, og de kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Det samlede vindyrkningsareal er 11 hektar i Niederösterreichs vindyrkningsregioner Kremstal (Gaisberg, Gottschelle, Hinters Kirchl og Oberfeld lokaliteter) og Wachau (Silberbügel lokalitet). Vindyrkningsarealet er beplantet med de hvide sorter af Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc, samt med de røde sorter Zweigelt og Pinot Noir. Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.