Skotlander white rum III - Havtorn

699,00 kr

 

"Bornholm Bornholm Bornholm!

Lækker flavoured rom der har lagret på bornholmske havtorn. Den er baseret på vores prisvindende lyse rom, hvori råsyltede havtorn fra Bornholm har trukket og dermed givet både sødme og syrlighed i en perfekt balance.

 

Indhold i CL50
TypeRom
DyrkningsmetodeØkologisk
Alkohol43 %
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Sødme og syrlige bær

tabs-icon2 Smag

Smag: Honning og en anelse grape

Beskrivelse

Skotlander har givet den et nyk opad på alkoholen, så den er på 43%. Drik den ren. Lav premium cocktails. Eller prøv den til det danske frokostbord som alternativ til en snaps.
Det søde restsukker fra rommen og de syrlige bær elsker hinanden, det er tydeligt. Det er smagen af dansk sommer.

Kan fåes i original trækasse på opfordring.

Skotlanders hjemmeside her

Se video fra rombunkeren HER

Hvad anmelderne siger

“Wow! The Sea Buckthorn from Skotlander Rum no. 3 is quite unlike expectations. Really good!” – TheFloatingRumShack.com

“En dejlig og karakterfyldt duft af alkohol, som er præget af lakrids og peber, med et lille knæk af havtorn.” – Romhatten.dk “89 point.

Lagret på havtorn fra Bornholm. Især i duften fornemmes havtorn med en let sødlig krydret duft. En del sødme i smagen men også ganske ren stringent rom, meget frugtig i stilen. Flot balance med en lang eftersmag. Alkoholen bæres flot. En rom som både kan nydes alene gerne lidt kølig eller i cocktails omend den måske er lige lovlig dyr til det formål”. – Thomas Rydberg, WHISKY & ROM MAGASIN.

SØLV ved San Francisco World Sporits Competition 2015
BRONZE ved German Rum Festival 2014, Craft Rum

Område og Producent

ANDERS SKOTLANDER OM HISTORIEN OG ROMMEN Okay indrømmet. Det kan være svært at få overblik over vores rom og vide hvad forskellen på de forskellige varianter er. Derfor kan du blive klogere i denne quick guide. De første flasker: I 2013 startede romeventyret i Danmark. Vi brugte over et halvt år på at udvikle opskriften, finde de rette råvarer og lave vores design. I april 2014 var vi helt klar og lancerede Rum I med en vis ærefrygt. Rum I er en lys rom, der tog anmelderne med storm og efterfølgende vandt over 5 internationale priser, blandt andet guldmedalje i Miami og Berlin, sølvmedalje i New York og San Francisco samt prisen som verdens bedste premium romdesign. Det er en limited edition i bare 1.000 flasker. Og hvorfor nu det? Fordi vi ikke vil blive en romfabrik.

Alle vores rom skal laves med kærlighed. Hellere få flasker i en enorm høj kvalitet end det modsatte. Havtorn og lakrids: Eventyret var i gang og vi lavede en masse rom vi lagde på egetræsfade. Den rom kommer vi tilbage til, for det tager nemlig tid at modne rom. I ventetiden lavede vi to “spiced rum” (altså rom der ikke lagrer på egetræsfade, men på anden måde får smag). Rum III lagres på havtorn og Rum IV lagres på lakridsrødder. Begge varianter blev også lavet i bare 1.000 flasker. De blev en kæmpe succes og det nordiske udtryk i vores rom, blev populært i hele verden. Rum III med havtorn vandt blandt andet guldmedalje i Miami i 2015 og sølvmedalje i San Francisco. Egetræ giver sødme og farve:

Vi mangler jo Rum II tænker du. Korrekt. Den blev så lanceret i oktober måned 2015, vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, for det blev til bare 77 flasker. Vi har også lagt 400 liter rom på gamle egetræstønder på træskonnerten Mira bygget i 1898 og den rom får navnet Rum V og lanceres først i sommeren 2016. Så har vi været igennem alle limited Skotlander Rum, altså begrænset antal flasker til en lidt højere pris. Verdens bedste rom: I april 2015 lancerede vi en helt ny rom, Skotlander White, den er ikke limited, selv om de fleste af verdens romproducenter nok ville grine af os, hvis de ved vi kun laver 1.200 flasker i hvert batch.

Skotlander White minder i smag om Rum I, men er lidt mere tilgængelig, faktisk vandt den Best In Class i Miami 2015, altså blev den kåret til den bedste rom i verden i sin kategori. Vi var helt vildt glade. I oktober 2015 lancerede vi Skotlander Whites storebror. Samme rom har ligget på små egetræsfade og givet sødme og farve, den kalder vi Skotlander Cask. Faktisk var vi ikke alene om at udvælge den. 500 danske romdrikkere hjalp i en stor blindsmagning med at vælge netop den rom som deres favorit.