4,0 vivino

ALAIN JAUME - GIGONDAS “TERRASSES DE MONTMIRAIL”

295,00 kr

 

"It's a Gig"

Vi er i den maskuline kraftige ende af Rhone-skalaen, men, som altid med Jaume-vine, er den fløjlsblød og tilpas afdæmpet i samme ombæring. Stor muskuløs vin med brede skuldre og behagelig syre, der aldrig kammer over. 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeGigondas
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2020
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

frugtige noter af brombær, modne blommer, solbær og blåbær

tabs-icon2 Smag

delikat strejf af jord, franske krydderurter, lakrids og chokolade giver kompleksitet og personlighed

Beskrivelse

I den nordlige del af Châteauneuf du Pape, Jaume familien har siden 1826, været dedikeret til vinproduktionens kunst. I 2010 blev kronen på værket 100 point fra Robert Parker for deres top Chateauneuf i 2010-årgangen
Dette for dem ærværdige erhverv er deres arv, men frem for alt er det deres lidenskab. Det kræver disciplin, udholdenhed og respekt for naturen og de udfordringer de præsenterer dem med. Hver årgang er forskellig fra den foregående, og hvert år tilpasses produktionen og teknikkerne, efter den stadigt skiftende opførsel fra vinstokkene, druerne og terroiret.

Jordene vedligeholdes udelukkende ved overfladisk pløjning og understøttet af plantekompost.  - Udbyttet er lavt eller under kontrol.  - For at favorisere luftningen af ​​klaserne praktiserer man en manuel stripning i periferien af ​​druerne, kun på siden af ​​den opgående sol.
- Den manuelle høst er sorteret bundt for bundt.
- Efter omhyggelig lagring er vinene kun lidt klarede for at respektere de karakterer, som hver terroir giver. Der kan også dannes et let naturligt aflejring i bunden af ​​flasken, et tegn på deres rigdom og vitalitet.

Sektor af "Dentelles de Montmirail", hvor landskabet er stærkt præget af en stenet grund varierende fra 100 til 600 meters højde. Jordene er ler-sandede og kalkholdige. Dentelles-massivet opstod under indflydelse af Pyrenæernes fremstød og modsat Alpernes. Det er et yndet terroir til fremstilling af kraftfulde og friske vine. Nætterne er faktisk køligere og modningen af ​​druerne er ret sent.

Traditionel gæring i temperaturkontrollerede rustfri stål- eller betonkar, med regelmæssig overpumpning. Lagret i kar (hovedsageligt) og på egetræsfade. Aftapning efter 12 til 14 måneder. Druerne er Grenache og Syrah, men en lille smule Mouvedre.

Ideel mellem 1 og 7 år fra høstår.  Dekanteres, hvis vinen indtages ung. Serveres ved en temperatur på 17°C.

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

 

Område og Producent

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.