4,1 vivino

Dalva Port - White Colheita 2011

350,00 kr

 

"The White P"

De hvide portvine er ligeså gode som de røde og de fås både søde, halvtørre og tørre. Vi har et kæmpeudvalg, så gå bare på opdagelse.

TypeDessertvin, Hedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Dessert, Frugt, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2011
Alkohol19,5 %
Vivino4,1
9 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Med en gyldenorange farve præsenterer den en sofistikeret aroma med noter af honning elegant kombineret med vanilje, stenfrugt og mandarin

tabs-icon2 Smag

Smagen er pakket ind i krydderier og abrikos. Balanceret, med en intens eftersmag og fremragende syre.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas og de kan både være røde og hvide. Ens for begge, er at de mindst skal have fadlagret i 7 år før salg.

Denne hvide Colheita 2011 er halvsød og har en duft af nyknækkede nødder og en ligeså fantastisk duft og smag af fuldmodne tropiske frugter og kandiserede ditto. En oplevelse at smage disse typer, som sagtens kan holde lang tid efter åbning, når den sættes køligt.

 DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER