Welsh Brothers, Full Rich Madeira

110,00 kr

 


'The Island'


 


Madeira kan bruges I madlavningen, men også til selve maden. Har du glemt smagen, så prøv den igen…

Læs mere
cl75
TypeDessertvin, Hedvine
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeFadpræget, Kraftig, Sød
God TilDessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
druerBual, Malvasia, Sercial, Verdelho
Alkohol17,5 %
Beskrivelse

Detaljer

 Madeira er et vanskeligt sted at dyrke vin, og næsten alle vinmarker er anlagt på poios (terrasser), som er hugget ud i den grå eller røde basalt.

Welsh Brothers Finest Rich er lavet på Tinta Negra-druen. Mosten gærer med skindet med naturligt gær ved en kontrolleret temperatur på mellem 24ºC og 26ºC i rustfrie ståltanke. Efter ca. 48 timer, når mosten har opnået den ønskede sødme, tilsættes alkohol, hvorved gæringen stoppes. Herefter hældes vinen på såkaldte "estufa"-tanke, hvor vinen over 3 måneder gennemgår en opvarmningsproces, som foregår ved en temperatur mellem 45ºC og 50ºC. Efter "estufagem", som opvarmningsprocessen kaldes, lagrer vinen 3 år på amerikanske egetræsfade. Vinen klares og filtreres inden endelig aftapning

I glasset

Detaljer

Mørk kastanjefarvet i glasset med gylden kant. Duften er fyldt med tørrede frugter, træ og karamel. Smagen er medium fyldig med en god sødme. Her er noter af egetræ fra fadlagringen og chokolade. Velegnet til desserter og tørre kager.
Område og Producent

Detaljer

Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745, hvor han grundlagde firmaet. Madeira, en vulkanø, der rejser sig stejlt op af havet, er en selvstyrende portugisisk ø, i Atlanterhavet, næsten 1000 km fra Portugal. Det subtropiske klima giver en gennemsnits temperatur på 19°C. og store regnmængder. På toppen af øen falder årligt 3000 mm regn, over 3 gange mere end i hovedstaden Funchal, hvor fordampningen er høj. Madeira ligger nord for den 30. breddegrad og her kan kun dyrkes vin på grund af højden. Et netværk af vandingskanaler forsyner de ca. 1800 ha småparceller med vand til overrisling. Mekanisering er umulig på grund af terrasserne og vindyrkningen er kostbar. Den vigtigste og mest plantede druesort er Tinta Negra Mole, der kan give god Madeira, men den har ikke gemme kvalitet som de ædle druesorter. Der er en langsom vækst i beplantningen med de traditionelle druesorter: Sercial, Verdelho, Bual, og Malvasia. Ved vinificationen af Madeira opvarmes mosten i et specielt system der med til at give den karakteristiske smag.