Welsh Brothers, Full Rich Madeira

110,00 kr

 


'The Island'


 


Madeira kan bruges I madlavningen, men også til selve maden. Har du glemt smagen, så prøv den igen…

Læs mere
cl 75
Type Dessertvin, Hedvine
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Portugisisk
Fylde Fadpræget, Kraftig, Sød
God Til Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
druer Bual, Malvasia, Sercial, Verdelho
Alkohol 17,5 %
Beskrivelse

Detaljer

 

Madeira er et vanskeligt sted at dyrke vin, og næsten alle vinmarker er anlagt på poios (terrasser), som er hugget ud i den grå eller røde basalt.


I glasset

Detaljer

Mørk kastanjefarvet i glasset med gylden kant. Duften er fyldt med tørrede frugter, træ og karamel. Smagen er medium fyldig med en god sødme. Her er noter af egetræ fra fadlagringen og chokolade. Velegnet til desserter og tørre kager.
Område og Producent

Detaljer

Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745, hvor han grundlagde firmaet. Madeira, en vulkanø, der rejser sig stejlt op af havet, er en selvstyrende portugisisk ø, i Atlanterhavet, næsten 1000 km fra Portugal. Det subtropiske klima giver en gennemsnits temperatur på 19°C. og store regnmængder. På toppen af øen falder årligt 3000 mm regn, over 3 gange mere end i hovedstaden Funchal, hvor fordampningen er høj. Madeira ligger nord for den 30. breddegrad og her kan kun dyrkes vin på grund af højden. Et netværk af vandingskanaler forsyner de ca. 1800 ha småparceller med vand til overrisling. Mekanisering er umulig på grund af terrasserne og vindyrkningen er kostbar. Den vigtigste og mest plantede druesort er Tinta Negra Mole, der kan give god Madeira, men den har ikke gemme kvalitet som de ædle druesorter. Der er en langsom vækst i beplantningen med de traditionelle druesorter: Sercial, Verdelho, Bual, og Malvasia. Ved vinificationen af Madeira opvarmes mosten i et specielt system der med til at give den karakteristiske smag.