Weingut König Johann - Mosel - "Hummingbird" - Riesling - Vingården er desværre lukket permanent

99,50 kr
  • Køb 6 for 75.00 pr. fl. og spar 25%

 

"Der Saar"

Er der noget bedre end at sidde og nyde en dejlig Riesling hvidvin fra Mosel-Saar-Ruwer? - Riesling har, når den er vellavet, det hele. Også til mad er den universiel og er du lidt i tvivl om hvilken vin du skal bruge til en given ret, er Riesling meget tit det rigtige valg.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Halv Tør, Let
DruerRiesling
God TilAperitif, Dessert, Fed Fisk, Frugt, Lagrede Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
År2020
Alkohol12 %
tabs-icon1 Duft

Ubeskrivelig dejlig duft af efterårsblomster og moden frugt, men med en note af citrus

tabs-icon2 Smag

Moden smag af frugt og kvæde.

tabs-icon3 Eftersmag

Afsluttes med en let sødme

Beskrivelse

Michael Schmitt og han hustru og 3 børn er alle engagerede i vingården, som nu er tredie generation. Vingården er helt ny i sortimentet her i Wineboutique og vi forventer os meget af vingården. Det er vine som smager hammergodt og det bedste er, at alle vinene er utoligt gode køb.

Vi er jo i Riesling land og på de stejle skrånninger har vinstokkene bolig. Her bruges ikke maskiner. Nej kun håndkraft fungere her. Til gengæld bliver udbyttet også noget af det bedste vin som findes.

Denne vin er familiens bud på en Classic Riesling. Typisk er det udtryk for en vin, hvor der er lidt restsødme og det giver denne her fornemmelse, som kun Riesling druen giver. Tør syre, mineralitet, blomster og så en smule sødme til sidst, som så mange vinelskere nyder. Hummingbird som vinen hedder kan drikkes sammen med et utal af madretter og specelt retter hvor der er sødme til stede. Stegt fisk, Laks, skaldyr og kylling, samt ret så krydrede retter kan den klare.

Se vingårdens hjemmeside HER - En video med Michael HER - se en dejlig video fra Mosel - Saar - Ruwer HER

Hvad anmelderne siger

2020 årgangen er ikke anmeldt på Vivino - Send gerne din anmeldelse

Område og Producent

Dennis, Nicole, Sarah, Andrea og far Michael. Nu tredje generation som vinfamilien Schmitt. Vingården ligger ved portene til byen Trier i den smukke Saar-dal. En by hvis historie bringer os tilbage til romerne, som brugte byen som udgangspunkt i den støt stigende vinhandel, men også som udskibning til romernes hære rundt omkring i Europa. Siden 2016 har Andrea og Michaels døtre, Sarah og Nicole og deres søn, Dennis Schmitt, været ansvarlige for vingårdens vinmarker i Filzen. Man har allerede gennemgået en generationsskifte i vingården, og giver et eksempel på, hvordan en 2-generations virksomhed kan harmonisere meget godt.

Deres vinmarker i Serrig og Filzen, hvoraf nogle er plantet med meget gamle vinstokke, er små enheder fra vores 10,5 hektar vingård. Det kølige klima giver lange modningstider. Vinmarkerne strækker sig fra Serrig i den sydlige del af Saar og til Filzen.

Man finder ikke en stor maskinpark hos familien. Det meste arbejde foregår med hænderne. De laver selektiv håndplukning og intet andet. Stilen er et vidnesbyrd om, at man følger moderne innovation med hensyn til moderne vinificering såvel som genoplivning af gamle vinmarker for at dedikere sig til bæredygtighed.

Vinmarkerne:

"Serriger König Johann Berg" er deres største vinmark, der med købet i 2006 indbød starten på en ny filosofi i vingården. Denne stejle beliggenhed overfor landsbyen Serrig er mere end 15 km væk fra vingårdens andre marker og adskiller sig markant fra dem.

Familien besluttede at være den første vingård i Saar, som i forbindelse med rekultiveringen af ​​den ledige vinmark, ville skabe konturlinjer med parallelle tværgående terrasser.

I en tværgående terrasse får vinstokken flere fordele. På den ene side er det rodbare areal pr. Vinstokke større, hvilket garanterer en god forsyning af vand og næringsstoffer. På den anden side er rækkerne med vinstokke ideelt rettet mod solen. På samme tid har de mere plads og kan tørre godt ud takket være de nedadgående vinde. Et andet specielt træk ved denne vinmark er jorden med en højere andel sandsten. Kombineret med forvitrede skiferårer, som tydeligt kan ses i terrasserne, resulterer dette i en speciel blanding, der i nogle tilfælde adskiller sig markant fra andre steder i regionen.

Et sådant system betyder et betydeligt kvantitativt tab, men på den anden side kompenserer det for de mange fordele med hensyn til kvalitet i form af høje mostsødme og vidunderlig modenhed.

--------

Filzener Urbelt er en af de mest traditionelle marker i deres vingård. Her producerer man typiske Saar-vine i det tørre og halvtørre segment hvert år. Stamfaderen til vingårdens absolutte favorit siden begyndelsen af ​​vinproduktion i det 20. århundrede. Med et stenindhold på op til 65% og eksponering mod sydvest gælder her gode betingelser for fuldt modne druer med en ægte karakter. Disse grunde er stadig plantet med de gamle, dybt rodfæstede vinstokke fra en anden generation. På traditionel måde gøres nogle ting stadig ved hånden i betydningen af ​​faldlinjestyring. Meget tålmodighed og hårdt arbejde lønner sig virkelig her. Nogle vinstokke er over 100 år gamle og gør denne placering til noget specielt. 

------------

I årenes løb har Filzener Steinberger vist sig at være den ideelle vinmark til deres delikatte frugtagtige-søde vine. Også her har de gamle vinstokke dybt rodfæstet sig i den Devoniske skiferforvitringsjord og plejer deres frugt hvert år. Denne vinmark er en af ​​de stejleste i landsbyen og ligger i den øverste del af Filzener Berg og som tilbyder en vidunderlig udsigt over den lille vinlandsby. Syd vest eksponering, i kombination med de andre egenskaber, muliggør høst af druer af høj kvalitet og modenhed. En vinmark, hvis høst ofte undervurderes, men alligevel er imponerende hvert år.