3,9 vivino

Weingut Freitag - Casual Freitag - Riesling Trocken - Rheinhessen

125,00 kr

 

"Casual Dry"

Fra Weingut Freitag i Rheinhessen har vi fået et lille restparti hjem af deres Riesling Trocken. Man finder ikke nogen vin som tør Riesling der er bedre til mad og vel at bemærke, retter hvor andre typer vine må overgive sig. Sushi, tapas og skaldyr. Værsågod.....

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeRheinhessen
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerRiesling
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Lyst Kød, Skaldyr
År2019
Alkohol12 %
Vivino3,9
tabs-icon1 Duft

Skønne vilde blomster, ren frugt og ren Riesling duft

tabs-icon2 Smag

Smagen er er blanding af frisk syre og velafbalanceret sødlig drue

tabs-icon3 Eftersmag

Lang tør eftersmag som giver masser af appetit

Beskrivelse

Weingut Freitag er et familieforetagende hvor sønnen Pillip nu har overtaget styringen fra forældrene, som har dyrket vin i mange år, men hovedsageligt har dyrket druer til de større vingårde. Nu står man på egne ben fordi det er det Phillip vil. Snart går han over til udelukkende Naturvinsproduktion, men inden da har vi købt lidt restpartier fra ham.

Større glæde får man næppe når man tager en første slurk af denne fantastisk dejlige tørre Riesling. Høstet på bakkerne ved den store flod Rhinen i det attraktive vindisktrikt Rheinhessen

 

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Fra det vidunderlige Rheinhessen har vi hjemtaget nogle dejlige Riesling vine. Se her hvad familien Freitag skriver:

"I vores Saulheim familie vingård i hjertet af Rheinhessen dyrker vi 12 hektar vinmarker. Indtil 2011 blev vores vine kun solgt til store vingårde. Da vores søn Philipp nu også har opdaget sin lidenskab for vinavl og ønsker at bryde ny grund som ung vinproducent, har vi ændret vores marketingstrategi. Med 2012-årgangen aftappede vi to af vores egne vine for første gang".

Rheinhessen er med 26.500 hektar vinmarker Tysklands største vinområde og placeret på venstre side af Rhinen i svinget ved Bingen og Mainz. Området er lunt – især vinmarkerne ned til floden. Selv om vinteren falder der sjældent sne, og områdets bakker er ligeledes med til at holde nedbørsmængden nede på et passende niveau.

 Den traditionelle vinsort i regionen er Silvaner, mens også Müller- Thurgau, Riesling og burgunderfamilien her dyrkes i stort omfang. Landskabets bløde bakker og floden Rhinen er med til at beskytte dette sydøstlige vinområde, der også anses for at være et af Tysklands pionerområder inden for økologisk og biodynamisk vindyrkning.

Klima: Mildt. Regionen er omringet af beskyttende bakker og skove: i vest, det skovklædte, kuperede landskab kendt som Rheinhessens Schweiz; i nord, Taunus bakkerne; i øst, Oden skoven.

Jordtyper: Løss, kalksten og lerjord, ofte blandet med sand eller grus, er de vigtigste jordtyper. Rotliegendes er en rød, sandrig lerjord og findes i de stejle flodbredder ved Nackenheim og Nierstein og i nærheden af Bingen er der en udskæring af kvartsitskifer.

 

Vin -

vinstokken er dens mor

vinproducenten, hans far

årgangen hans skæbne!