3,9 vivino

Weingut Freitag - Casual Freitag - Riesling Feinfruchtig - Rheinhessen

125,00 kr

 

"Casual sweet"

Fra Weingut Freitag har vi fået et ganske lille parti hjem af hans populære "Feinfruchtig", som er en let sødlig landvin. Disse vine går deres sejrsgang verden over, da de rammer en bred vifte af vinnydere og samtidig kan drikkes til populære madretter eller bare nydes.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeRheinhessen
FyldeFrisk, Frugtig, Halv Tør
DruerRiesling
God TilAperitif, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Frugt, Salat, Skaldyr
År2018
Alkohol12 %
Vivino3,9
tabs-icon1 Duft

Vidunderlig duft af søde frugter og sommerblomst

tabs-icon2 Smag

Friske frugter og ren sommer med sødlige smage.

tabs-icon3 Eftersmag

lang eftersmag med noter af frisk frugt

Beskrivelse

Weingut Freitag er et familieforetagende hvor sønnen Pillip nu har overtaget styringen fra forældrene, som har dyrket vin i mange år, men hovedsageligt har dyrket druer til de større vingårde. Nu står man på egne ben fordi det er det Phillip vil. Snart går han over til udelukkende Naturvinsproduktion, men inden da har vi købt lidt restpartier fra ham.

Feinfruchtig  kan have op til 12 gram restsukker pr. Liter eller op til 18 g / l, hvis restsukkerindholdet ikke overstiger syreindholdet med mere end 10 g. (Formel: surhed + 10 op til maksimumsgrænsen 18).

Ofte kan du også finde udtrykket Feinfruchtig på vinetiketter . Denne uofficielle femte smag er ikke klart defineret, men smagsmæssigt klassificeres den mest mellem halvtør og sød. Selvom det ikke er officielt reguleret af vinloven, nyder den stigende popularitet.

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Fra det vidunderlige Rheinhessen har vi hjemtaget nogle dejlige Riesling vine. Se her hvad familien Freitag skriver:

"I vores Saulheim familie vingård i hjertet af Rheinhessen dyrker vi 12 hektar vinmarker. Indtil 2011 blev vores vine kun solgt til store vingårde. Da vores søn Philipp nu også har opdaget sin lidenskab for vinavl og ønsker at bryde ny grund som ung vinproducent, har vi ændret vores marketingstrategi. Med 2012-årgangen aftappede vi to af vores egne vine for første gang".

Rheinhessen er med 26.500 hektar vinmarker Tysklands største vinområde og placeret på venstre side af Rhinen i svinget ved Bingen og Mainz. Området er lunt – især vinmarkerne ned til floden. Selv om vinteren falder der sjældent sne, og områdets bakker er ligeledes med til at holde nedbørsmængden nede på et passende niveau.

 Den traditionelle vinsort i regionen er Silvaner, mens også Müller- Thurgau, Riesling og burgunderfamilien her dyrkes i stort omfang. Landskabets bløde bakker og floden Rhinen er med til at beskytte dette sydøstlige vinområde, der også anses for at være et af Tysklands pionerområder inden for økologisk og biodynamisk vindyrkning.

Klima: Mildt. Regionen er omringet af beskyttende bakker og skove: i vest, det skovklædte, kuperede landskab kendt som Rheinhessens Schweiz; i nord, Taunus bakkerne; i øst, Oden skoven.

Jordtyper: Løss, kalksten og lerjord, ofte blandet med sand eller grus, er de vigtigste jordtyper. Rotliegendes er en rød, sandrig lerjord og findes i de stejle flodbredder ved Nackenheim og Nierstein og i nærheden af Bingen er der en udskæring af kvartsitskifer.

 

Vin -

vinstokken er dens mor

vinproducenten, hans far

årgangen hans skæbne!