Weingut Bicler-Stumpf - Franken - Gemischter Satz

165,00 kr

 


'To på Franken'


Franken er et vindistrikt i Tyskland, som for mange herhjemme ikke er særligt kendt. Men man finder ikke mange steder så mange traditioner og så er det her at Tysklands bedste vine på Silvaner bliver lavet...Denne vin er dog noget helt andet....


 

Læs mere
Type Hvidvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Tysk
Fylde Frisk, Frugtig, Let, Tør
God Til Fisk, Salat, Skaldyr
År 2009
Alkohol 12 %
Vivino 3,5
Beskrivelse

Detaljer

Matthias og Melanie er de to søskende som har taget kasketten på og føre familie foretagendet videre. Det er en ganske lille vingård men med gamle traditioner og her laves superb vin.

Franken er et traditionsrigt område. Hvidvin udgør 80% og er også den type som området er blevet kendt for. Den tyske digter og statsmand Goethe var fan af hvid Frankenvin og skrev, at »ingen anden vin smager mig«. De lokale traditioner gælder også flaskerne: Ofte benyttes den buttede Bocksbeutel, en lav, rundet flaske med flad for- og bagside, en tradition der mindst går tilbage til 1700-tallet. Franken har sin helt egen stil.

En meget gammel tradition er i denne vin videreført af de to søskende. Gemischter Satz findes udover her. også i Østrig, nærmere i vinområderne omkring vin. Her er det en stor vindelikatesse.

Gemischter Satz er en vin med mange forskellige druesorter og disse druesorter bliver alle høstet på den samme tid og de gæres også sammen.

Vingårdens hjemmeside

I glasset

Detaljer

Klar og frisk fremstår denne enestående vin. Druesorterne er : Silvaner, Weißer Elbling, Roter Elbling, Riesling Schlangengraben Selektion, Gelber Muskateller, Gewürztraminer, Goldmuskateller, Weißer Gutedel, Roter Gutedel. Sart og parfumeret næse med frugt og æble. Saftig smag og meget direkte, men med en fin balance og nerve.
Område og Producent

Detaljer

FRICKENHAUSEN og THÜNGERSHEIM er de to steder familien har vinmarker i Franken. Franken er et større vinområde langs Mainfloden øst for Frankfurt. Vinavlen er koncentreret omkring hovedbyen Würzburg, og det er Silvanerdruen, der står i spidsen. Bickel-Stumpf familien har en speciel historie. I 1976 mødtes Carmen Bickel og Raimund Stumpf. De var begge vinbønder og de blev kærester. De besluttede hurtigt at ligge det hele sammen i et firma.