Weingut Bickel-Stumpf aus Franken - Mönchshof - Silvaner

195,00 kr

 


'En på Franken'


Franken er et vindistrikt i Tyskland, som for mange herhjemme ikke er særligt kendt. Men man finder ikke mange steder så mange traditioner og så er det her at Tysklands bedste vine på Silvaner bliver lavet...Synes vi og mange anerkendte anmeldere. Dette er en oplevelse.

Læs mere
Type Hvidvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Tysk
Fylde Frisk, Let, Tør
druer Sylvaner
God Til Fisk, Lyst Kød, Salat, Skaldyr
År 2009
Alkohol 13 %
Vivino 3,8
Beskrivelse

Detaljer

Matthias og Melanie er de to søskende som har taget kasketten på og føre familie foretagendet videre. Det er en ganske lille vingård men med gamle traditioner og her laves superb vin.

Franken er et traditionsrigt område. Hvidvin udgør 80% og er også den type som området er blevet kendt for. Den tyske digter og statsmand Goethe var fan af hvid Frankenvin og skrev, at »ingen anden vin smager mig«. De lokale traditioner gælder også flaskerne: Ofte benyttes den buttede Bocksbeutel, en lav, rundet flaske med flad for- og bagside, en tradition der mindst går tilbage til 1700-tallet. Franken har sin helt egen stil.

Vingårdens hjemmeside

 

I glasset

Detaljer

En dejlig vin fra fantastiske marker og så på silvaner druen. Tør med en behagelig eftersmag, som vi ikke har prøvet før. Vinen er frisk og let og vil være god til mange lette retter. Feminin elegant og grandiøs
Område og Producent

Detaljer

FRICKENHAUSEN og THÜNGERSHEIM er de to steder familien har vinmarker i Franken. Franken er et større vinområde langs Mainfloden øst for Frankfurt. Vinavlen er koncentreret omkring hovedbyen Würzburg, og det er Silvanerdruen, der står i spidsen. Bickel-Stumpf familien har en speciel historie. I 1976 mødtes Carmen Bickel og Raimund Stumpf. De var begge vinbønder og de blev kærester. De besluttede hurtigt at ligge det hele sammen i et firma.