3,6 vivino

Volnay - Rossignol-Cornu - Bourgogne

295,00 kr

 

'Jeg drikker fløjl'

Dette er indbegrebet af bourgogne og i særdeleshed Volnay vine. De er måske de mest feminime og elegante vine, som fåes til rimelige penge fra Bourgogne. Vi kan kun anbefale disse dejlige dråber.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Vildt
År2011
Alkohol13 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Denne Volnay er far og søns udtryk. Alt der findes omkring vinen har de selv lavet. Det er vin med historie og autencitet. Det er Bourgogne i en fortælling om arv og miljø, en fortælling om de bedste vine i verden.

I glasset
Med perfekte druer som udgangspunkt fik deres 'almindelige' Volnay i 2011 lidt tid på 15% nye fade, hvilket giver en delikat undertone af kaffe og karamel til at ledsage den berusende duft af kirsebær og vilde hindbær.
Område og Producent
Vingården Rossignol-Cornu er født ud af de to slægter Rossignol og Cornu. Vinene fra Volnay, Pommard og Meursault kommer fra Rossignol og vinene fra Pernand-Vergelesses er fra Cornu familien. I 1989 overtog Didier vingården efter faderen og er nu chef for den kun 5 ha. store vingård. For nylig gik Didier's søn ind i firmaet og vil gerne fortsætte de gamle traditioner burgundiske vinbønder holder så meget fat i. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle og begynder nu for alvor at vise sit værd. Alle vinene gennemgår en fadlagring på mellem 12 og 18 mdr. afhængig af årgangen.