3,6 vivino

Volnay - Rossignol-Cornu - Bourgogne

295,00 kr

 

'Jeg drikker fløjl'

Dette er indbegrebet af bourgogne og i særdeleshed Volnay vine. De er måske de mest feminime og elegante vine, som fåes til rimelige penge fra Bourgogne. Vi kan kun anbefale disse dejlige dråber.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Vildt
År2011
Alkohol13 %
Vivino3,6
Smag

Med perfekte druer som udgangspunkt fik deres 'almindelige' Volnay i 2011 lidt tid på 15% nye fade, hvilket giver en delikat undertone af kaffe og karamel til at ledsage den berusende duft af kirsebær og vilde hindbær.

Beskrivelse

Denne Volnay er far og søns udtryk. Alt der findes omkring vinen har de selv lavet. Det er vin med historie og autencitet. Det er Bourgogne i en fortælling om arv og miljø, en fortælling om de bedste vine i verden.

Volnay laver tit vine som er gode vinkøb fra en relativ eller ovenikøbet meget dyr region. Specielt disse "kommunevine" kan være ret så gode køb. Vi har fundet et lille parti af en dejlig Volnay vin.

Vingårdens hjemmeside HER  og en lille video fra området HER

Område og Producent

Vingården Rossignol-Cornu er født ud af de to slægter Rossignol og Cornu. Vinene fra Volnay, Pommard og Meursault kommer fra Rossignol og vinene fra Pernand-Vergelesses er fra Cornu familien. I 1989 overtog Didier vingården efter faderen og er nu chef for den kun 5 ha. store vingård. For nylig gik Didier's søn ind i firmaet og vil gerne fortsætte de gamle traditioner burgundiske vinbønder holder så meget fat i. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle og begynder nu for alvor at vise sit værd. Alle vinene gennemgår en fadlagring på mellem 12 og 18 mdr. afhængig af årgangen. Volnay ligger i Cote de Beaune, som er en del af de gyldne bakker, Cote de D'or, som strækker sig fra nord til syd og betegnes Bourgogne. I nord har vi bl.a. Chablis distriktet.

Man praktiserer bæredygtig vindyrkning, det vil sige, at man kun behandler vinmarkerne mod sygdomme, når det er nødvendigt.  

Under vinfremstillingen afkøler vingården alle deres cuvéer med rødvin ved 7 ° C for at fremme ekstraktionen af ​​farven og aromaerne. Mosterne holdes ved denne temperatur i ti dage; dette varierer alt efter årgang og årganger. Derefter lader man alkoholgæringen udfolde sig. Når gæringen er over, adskiller man de faste dele (frø, hud, stængler) fra den flydende del. Der går et par dage, hvor druesaften blev vinklar, inden den kommes på tønder af egetræ i 10 til 12 måneder. 

Når hvide druer er høstet, presses de straks for hvide. Den høstede juice opbevares 24 timer i karret, så den bliver klarere. Derefter adskiller vi den grove læse fra druemost for at gøre den så klar som muligt. Fermenteringen startes først i kar og derefter i fade til en aldring på 9 til 10 måneder. 

Al vinen er lavet af Didier og Alexandre. Der bruges en ønolog til at rådgive om vinificering og aftapningen. 

Flaskning foregår på godset.