Vina Porta - Syrah reserva - Chile

Ikke på lager

125,00 kr
  • Køb 6 for 599.7 og spar 21%

 


'Strong Syrah'


Med RESERVA-serien begynder det at blive alvor hos Porta. Her får vinene mere kompleksitet og er ofte lagret på egetræsfade. Stadig med Portas velkendte balance og harmoni for øje - og med et fremragende forhold mellem pris og kvalitet.


'

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandChilensk
FyldeFadpræget, Kraftig, Letkrydret, Tør
druerSyrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2012
Alkohol13,5 %
Beskrivelse

Detaljer

Ana Lorena Salomó hos Porta laver vine, der afspejler hver enkelt drues og områdes udtryk. Viña Porta har eksisteret siden 1954 men det var først i 1991 at de begyndte at aftappe under egen etiket. Siden er det gået stærkt. Rigtig stærkt. Porta producerer i dag et bredt sortiment af både rødvine og hvidvine fra markbesiddelser i alle Chiles vigtige vinområder fra Aconcagua i nord til Bío-Bío i syd. Viña Porta er blandt Chile’s mest nyskabende vinproducenter, og står som hovedkraft for den nye generation af terroir vine i Chile. Grundidéen hos vinmager Ana Lorena Salomó er at lave vine, der afspejler hver enkelt drues udtryk i de forskellige markområder i Chile.

Vingårdens hjemmeside

I glasset

Detaljer

Dejlig Syrah som kan fungere til selv fed og tung mad. Vi anbefaler den udover til gode bøffer med tyk sauce også til den danske julemad.
Område og Producent

Detaljer

Viña Porta er som producent under eget navn ikke gammel i gårde. Indtil starten af 90’erne solgte Viña Porta primært druer til andre huse, herunder naboen Aurelio Montes - der endda brugte Viña Portas druer i topcuveen Montes Alpha. Først i 1991 begyndte huset at producere vin under eget navn - dengang med hjælp fra internationalt kendte vinmagere som Ignacio Recabarren og Bernard Portet. Med nuværende vinmager Ana Salomo bag roret laver Viña Porta i dag både vin i det nordlige Aconcagua, som er Chiles varmeste region, og i det sydlige BíoBío, hvor der er anderledes køligt - ideelt til fx Pinot Noir! Og at disse meget forskellige terroirs giver meget forskellige udtryk, vil hun gerne vise i Portas vine. Med andre ord er navnet Porta garant for vellavede, charmerende og fremfor alt personlige vine, der afspejler det langstrakte lands mange terroirs.