3,7 vivino

Ubalinda, Crianza, Cigales D.O

98,50 kr
  • Køb 12 for 85 pr. fl. og spar 14%

 

'Splendido'

Bodegas Santa Rufina har fokus på kvalitet frem for kvantitet. De tilstræber at fremstille kvalitetsvine, der opnår både national og international anerkendelse. Disse bestræbelser smages tydeligt i denne vin, der er kraftfuld, ekspressiv og fuld af frugt.

Du får her en high value vin og det er kun fordi at distriktet vinen kommer fra er ukendt, at du kan købe 12 fl. til en sådan favorable pris.

En vin du bliver glad for.....

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Halv Tør, Kraftig
DruerTempranillo
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2014
Alkohol14 %
Vivino3,7
Beskrivelse

-Ubalinda er lavet på 100% Tempranillo, som dyrkes på 30-40 år gamle vinstokke. Selvom en del af vinfremstillingen er mekaniseret, foregår høsten i hånden.

-Druerne udvælges nøje netop for at sikre kvaliteten i det færdige produkt. Høsten starter i slutningen af september efter adskillige analyser af druerne for at afgøre druernes modenhed. Klaserne klippes med nænsomhed i hånden og transporteres til vineriet hurtigst muligt for at bevare druerne så intakte som muligt.

-Når høsten når til vineriet, foretages yderligere en nøje udvælgelse af de bedste drueklaser, som afstilkes og presses let. Druemost og -kvas hældes på rustfrie ståltanke, hvor den alkoholiske gæring foregår ved kontrolleret temperatur på mellem 28ºC og 32ºC i løbet af ca. 10 dage. Vinen sies fra kvaset, hvorefter den malolaktiske gæring, som er anden gæring, foregår ved 19-22ºC. Efter  gæring lagres vinen 14 måneder på egetræsfade.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Årgang 2012
Tempranillos al Mundo - Sølvmedalje
AWC Vienna 2015 - Sølvmedalje

I glasset
Ubalinda fremstår med en flot rubinrød farve i glasset med lilla, næsten blålige reflekser. Duften, som er yderst tiltalende og aromatisk, er intens og fyldt med frugt. Den rige frugt fra duften går igen i smagen blandet med noter af eg, krydderier og vanilje. Den samlede oplevelse er en velbalanceret vin med god struktur og en behagelig eftersmag.Server vinen til et udvalg af spanske pølser, grillet kød eller rødt kød.Serveringstemperatur: 16-18ºC.
Område og Producent

Bodegas Santa Rufina ligger i Cubillas de Santa Marta i Valladolid og hører under oprindelsesbetegnelsen D.O. Cigales. Firmaet er et familieforetagende, som blev grundlagt i 1997. Deres vine kom dog først på markedet i 2003. Vinhuset har over 90 ha vinmarker, hvoraf 80% er beplantet med Tempranillo, 10% med Merlot, 5% med Cabernet Sauvignon og de resterende 5% med de to hvidvinsdruer Verdejo og Albillo. Vinmarkerne ligger alle omkring vineriet, hvilket reducerer transporttiden fra druerne bliver høstet til de modtages og bearbejdes på vineriet. Jorden består af sand, kalksten og hvidt ler. Både klimaet med høje temperaturforskelle fra nat til dag og de stenede jordbundsforhold, som i løbet af natten afgiver den varme, som jorden har suget til sig i løbet af dagen, gør vinmarkerne særdeles velegnede til dyrkning af druer.