4,1 vivino

HERIBERT BOCH - TRITTENHEIMER APOTHEKE - LAURENTIUSBERG TROCKEN GG

195,00 kr
  • Køb 3 for 158.00 pr. fl. og spar 19%

 

"Tänzerin"

Denne tørre GG Riesling, fra et ganske lille familie vinbrug, er noget af det bedste vi har smagt til prisen. De tørre vine fra Tyskland vinder mere og mere frem. På de ufremkommelige skråninger ved den maleriske Mosel flod og på kun ganske få tønder land dyrker Michael Boch sine Riesling vinstokke.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerRiesling
God TilFisk, Frugt, Lyst Kød, Salat, Skaldyr
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
tabs-icon1 Duft

Let strågylden og med en frisk, fyldig og udtryksfuld aroma med gule æbler, ferskner og lime.

tabs-icon2 Smag

I smagen er den fyldig og tør, men immervæk med en ikke uvæsentlig portion sødme i frugten, der dog opvejes til fulde af den høje syre – ganske elegant balanceret. Noterne koncentrerer sig igen om æbler og lime, men også med en smule syltet ingefær

tabs-icon3 Eftersmag

Rigtig god eftersmag med en fin lang længde i munden.

Beskrivelse

Trittenheim Apotheke har en meget speciel placering. Den sydvestlige skråning, hvor undergrunden er Devonian skifer med løss indhold producerer fremragende Riesling-vine, der er unikke i verden. De er mineralsk, livlig og ikke overbelastet. Vinarbejde på marken er undertiden meget trættende, fordi den har en hældning på op til 70 procent. På dette sted dyrkes kun Riesling-vinstokke. Vinstokke, der er over 100 år gamle.

Efter høsten separeres druerne omhyggeligt fra stænglerne. Efter 4 - 8 timers maceration hældes druerne i vinpressen og de trykkes forsigtigt med en kludpresse, som er meget nænsom. Mosten sedimenteres i 24 timer. Det klare most opbevares på tanke i rustfrit stål.

 Mosten gæres herefter langsomt ved lave temperaturer for at opretholde druernes fulde aroma. Fermenteringen overvåges dagligt. Gennem et ganske langt ophold på gærresterne (sur lie) udvikler de tørre og halvtørre vine de fineste manofrugtaromaer og danner en tæt, kompleks og frugtig vinstruktur.

Se vingårdens hjemmeside HER - se en dejlig video fra markerne ved Trittenheim HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 7% af alle vine i landet (2014 Årgang)
 
 
 

"Vinen er fremstillet af 100% Riesling-drue, der er høstet på de stejle skiferholdige bjergsider i Mellem-Mosel. Klimaet her er mildt og påvirket af solens genskin fra Mosel-floden. Smagen er fuld af frugt og afstemt syre med den typiske smag af behagelige mineralitet. En perle til dampede fiskeretter og skaldyr. Læs mere"

Antal Stjerner (1-6) fra Den Korte Avis: 6 stjerner

 

"Abrikos i duften. Tør men rund og imødekommende riesling med en pæn koncentration og ikke mindst syre. Masser af intensitet og en lang frugtig afslutning. (GODT KØB, uge 35 2019) Læs mere"

Antal Stjerner (1-6) fra Ekstra Bladet:  5 stjerner

 

"Her er der masser af smag. En tør og spændstig Riesling med rigtig god saft og balance. Den kommer fra vinstokke, der hører hjemme på Laurentiusberg, og med sin tørre Grosses Gewächs-stil må man nikke anerkendende til det absolut fornuftige forhold mellem pris og kvalitet. Læs mere"

Antal Stjerner (1-6) fra Flaskehalsen:  5 stjerner

 

"Let strågylden og med en frisk, fyldig og udtryksfuld aroma med gule æbler, ferskner og lime. I smagen er den fyldig og tør, men immervæk med en ikke uvæsentlig portion sødme i frugten, der dog opvejes til fulde af den høje syre – ganske elegant balanceret. Noterne koncentrerer sig igen om æbler og lime, men også med en smule syltet ingefær. God længde. Læs mere"

Antal Point:  5 stjerner

 

"En meget aromatisk og fint krydret hvidvin, der smager rigtig meget af Riesling. Glimrende vin både til mad og til et glas i utide. Læs mere"

Antal Stjerner (1-5) fra Vinavisen:  5 sjerner

 

Område og Producent

Weingut Heribert Boch er en ganske lille vingård i det vidunderlige Mosel. - Af kærlighed til vin og natur vidste vingårdsejer Michael Boch meget tidligt, at vinproduktion var det rigtige for ham. Den første egne vinmark i en alder af 16 år og i en alder af 21 sandsynligvis den yngste vinproducent i Mosel. - Hustru Anne - vinproducent og erhvervsøkonom - har været ved Michaels side siden 1999. En ideel kombination til at drive en vingård sammen. Hun er ansvarlig for kundepleje.

Deres vingård ligger midt i vinbyen Trittenheim. Omgivet af vinmarker ligger stedet på en af ​​de smukkeste i mosel, hvor floden til tider har sving, der gør en rundtosset. Den gamle romerske by Trier og den berømte middelalderlige Moselby Bernkastel ligger ca. 30 km væk.

Michael har overtaget den familiedrevne vingård fra sin far Heribert i 1989. Den lille vingård blev udvidet ved at købe yderligere vinmarker på de bedste steder, så der nu dyrkes godt 5 ha på de berømte Trittenheimer-lokationer.

Michael-Boch-8248