4,0 vivino

TRAVAGLINI - GATTINARA DOCG TRE VIGNE 2014 - PIEMONTE

395,00 kr

 

"Cru la Nebbiolo"

Hvis du er til Nebbiolo vine med stor stil og klasse, så er vingården Travaglini lige sagen. De er eksperter i druen. Ekspertisen er opnået igennem generationer og så er der også lige det, at Nebbiolo er den eneste druer man har.

 

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste, Vildt
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino4,0
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne vin bliver kun fremstillet i de absolut bedste årgange – og kun fra årets bedste tre vinmarker…deraf navnet ”Tre Vigne”.
Det er en utrolig elegant rødvin med intens granatæblerød farve, delikat duft af modne bær med noter af krydderier, marmelade og blommer.

tabs-icon2 Smag

Smagen er intens og fyldig med silkebløde tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

lang, blød og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Vinfirmaet Travaglini er beliggende midt i bjergene i hjertet af Gattinara-kommunen, som er en del af Piemonte-regionen i det nordlige Italien. Travaglini er et familiedrevet firma, hvor passionen for vin, engagementet for at producere overdådig kvalitet samt ønsket om konstant at opnå fremragende resultater, er forblevet intakt gennem flere generationer.

En ekstraordinær vin fortjener en ekstraordinær flaske. Det var med det for øje, at Giancarlo Travaglini i 1958 satte sig for at lave en flaske, der også var et kunstværk.

Denne specielle flaske, eksklusiv til Travaglini huset, blev designet til at komme på de mest prestigefyldte borde i verden.
Formen på denne flaske fanger naturligt sediment under hældning, så vinen serveres direkte fra flaske til glasset uden dekantering.
Det mørkfarvede glas forhindrer lyset i at passere gennem og påvirker vinens kvalitet. Denne elegante flaske er perfekt designet til opbevaring og aldring i kælderen. - Nogle siger, at den blev lavet til den regerende pave, som var venstrehåndet. En anden historie hævder, at der var en brand i kælderen, som smeltede flaskerne, men måske er det bare en skæg myte.....

I Nord-Piemonte på syd, sydvest liggende skråninger og i Ca. 400 meters højde dyrkes og høstes disse fortræffelige Nebbiolo druer. I denne højde sørger vinden for en god ventilation mellem stokkene. Jorden er stenholdig med masser af mineraler og man kan sagtens se at her er masser af jern, da jorden er rødlig. Gattinaras geologi og klima former en struktureret vin, der kan ældes i årtier. For næsten tre hundrede millioner år siden brød en supervulkan ud i Sesia-dalen og udspydede smeltet jord og aske. Resultatet er en unik jordsammensætning: stenet og jernrig, med rosenporfyr under granit.

Vinen høstes typisk i start oktober og most, samt drueskaller ligger sammen i 15 dage. Vinen er 40 måneder før den bliver sendt ud til vinnyderne verden over. 30 måneder i slovenske egetræsfade og 20 procent af høsten ligger særskilt i 10 måneder i franske barriques og hviler derefter i flasken i10 måneder. Travaglini "TreVigne" er resultatet af omfattende undersøgelser af jordens bedste egenskaber og ægteskab af tre "historiske" vinmarker og du har en Nebbiolo vin, som er noget af det bedste vi har og som let kan opbevares i 20 år under gode konditioner.

KUN MEGET FÅ FLASKER 2014

Vingårdens hjemmeside HER

Se et par dejlige videoer fra vingården HER og HER

Hvad anmelderne siger
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Italian Nebbiolo
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Travaglini er beliggende i hjertet af Gattinara og blev etableret i 1920'erne af Clemente Travaglini. I 1958 fulgte Arturo Travaglini i sin fars fodspor og overtog roret på vingården. Familiens lidenskab og engagement i vinfremstilling er ikke mindsket gennem generationerne; Cinzia Travaglini, barnebarn af Clemente, forvalter den daglige drift på vingården. Hendes mand Massimo Collauto er den overordnede winemaker, en rolle han arvede fra sin svigerfar og elskede mentor, Giancarlo Travaglini.

Gennem årene har Travaglini etableret sig i Gattinara som den mest værdsatte producent af traditionell-producerede vine af Nebbiolo-druen. Travaglini ejer 59 hektar jord i Gattinara, hvoraf 44 er plantet med vinstokke. Nebbiolo, eller Spanna som den er lokalt kendt som, er den vigtigste drue og vinstokkene er mellem 6 og 45 år gamle. Travaglini-vine illustrerer hele rækken af ​​udtryk, som Nebbiolo kan opnå. "Gattinara DOCG" har stor struktur og lang levetid, mens "Nebbiolo DOC Coste delle Sesia" er ung, frugtagtig og let at drikke.