4,0 vivino

TORREÓN DE LA ABADÍA RESERVA - D.O. TERRA ALTA

199,00 kr
  • Køb 6 for 960 og spar 20%

 

"High Carat"

Denne rødvin er en af de bedste vi har fra Spanien og den eneste vi har fra området. Vi smagte den i vinteren 2018 og vi blev straks forelskede i den. En magtfuld vin med stort potentiale og vi giver den betegnelsen elitevin.

Druesorterne er Cab. Sauvignon og Shiraz og efter gæringen er vinen lagret på fad i 12 måneder.

Beskrivelse

Lige mellem Barcelona og Ebro floden i byen Les Borges del Camp ligger vingården. Området hedder vinmæssigt Terra Alta og har været under vinlovgivningen D.O siden 1972. Distriktet er mest kendte for deres glimrende vine på Garnacha Negra, men her er det et usædvanligt blend af Cabernet Sauvignon og Shiraz. 

I glasset
Dybrød i glasset med violette toner. Duften er blåbær og modne blommer, med en krydret og vanilleagtig efterbrænder. Smagen er kraftig, men velafbalanceret og rundes af blødt og elegant. NB: Vi anbefaler at vinen åbnes 4-5 timer før brug og hældes eksempelvis på karaffel. Vi har noteret os at vinen udvikler sig og bliver dejligt blød og behagelig med markante Cabernet egenskaber, selv efter 36 timer som åben. En speciel oplevelse....
Område og Producent
Regionen Terra Alta ligger i det nordøstlige Spanien og er den sydligste af Cataloniens vinregioner. Regionens 8.000 hektarer vinmarker ligger sydøst for Barcelona og grænser op til området Aragón. Regionen gennemskæres af Ebro floden, der snor sig gennem området og bjergene ud mod Middelhavet. Landskabet er meget varierende og byder både på bjerge, små floder, skove og selvfølgelig marker med mandeltræer, oliven og vinstokke. Alt dette er karakteristisk for Catalonien, og er en af grundene til stedet er så højtelsket af mange. Vingården ligger på bakkerne med udsigt over middelhavet. Her gror oliventræerne i samhørighed med vinstokkene. Bagved ligger bjergene som sørger for læ fra det kontinentale klima, som til tider kan være barsk. Det gør at druerne bliver vidunderligt modne, men de får også en frisk syre fra søbriserne som blæser over vinmarken.