THE REAL MCCOY RUM 2017 LIMITED EDITION AGED 10 YEARS

595,00 kr

 

'Top Smuggler'

The Real McCoy Rum Aged 10 Years er en limited edition-rom udgivet i 2017. Rommen er kun produceret i et oplag på 3000 flasker, og er på den måde en ægte ”limited edition rum”. 

TypeRom
Indhold i CL70
LandBarbados
Alkohol46 %
Duft

Moden banan, vanilje, egetræ og flotte frugt-noter.

Smag

Brunet smør, brændt egetræ, vanilje og tørrede frugter.

Eftersmag

Eftersmagen er meget lang, varm og ikke mindst behagelig.

Beskrivelse

 

Ligesom de andre rom i The Real McCoy-serien, så er denne 10 år gamle udgave også blevet produceret på Foursquare Rum Distillery af mesterdestillatøren Richard Seale.

Dette års limited edition-udgave fra The Real McCoy, udmærker sig ved at indeholde en højere koncentration af rom destilleret på destilleriets pot still-apparat, end normalt. Dette giver rommen en mere robust smagsprofil. Blended består af to forskellige komponenter; Det første er modnet i hele 12 år i ex-bourbonfade, og det andet har fået hele 10 år i nye fade af amerikansk egetræ.

I klassisk Foursquare-stil er der i denne aftapning hverken tilsat sukker, smagsstoffer eller karamelfarve.

Real Mccoy hjemmeside  HER

Område og Producent

The Real McCoy Rum er en romserie i tre forskellige udgaver, som hædrer legenden Bill McCoy. Bill McCoy var det man under forbudstiden i U.S.A. kaldte for en ”rum runner”. Forbudstiden (1920-1933) var et landsdækkende alkoholforbud i U.S.A., som gjorde det ulovligt at sælge alle former for alkohol. Bill McCoy sejlede derfor tøndevis af rom fra Caribien for at lægge anker få kilometer ud for den amerikanske østkyst. Her lå Bill McCoy og hans skib i internationalt farvand, og kunne derfor på lovlig vis sælge rom til alle de tørstige amerikanere, som sejlede ud på havet for at købe spiritus.

Mange andre ”rum runners” begyndte at praktisere samme forretning som McCoy, men Bill blev med tiden kendt for kun at sælge den bedste spiritus og dette blev kaldt ”The Real McCoy®”. Manden bag The Real McCoy-romserien hedder Bailey Pryor. Bailey har fundet frem til hvor Bill McCoy fik sin rom fra, og stedet var Barbados. I flaskerne finder du derfor Barbadosrom fra Destilleriet Foursquare. Destilleriet Foursquare var oprindelig en sukkerplantage og kan dateres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet.

Sammen med Richard har Bailey udviklet en klassisk Barbadosrom, som overholder McCoys idé om aldrig at ”forfalske” rommen ved at tilsætte sukker, karamelfarve eller smagsstoffer. Dette har resulteret i en rom som er en klassisk kombination af kolonne og pot still destillater. Aldersbetegnelsen du ser på de tre labels er ligeledes den egentlige tid, som rommen har tilbragt i brugte bourbontønder af amerikansk eg. Her er ikke tale om soleralagret rom.

Se en video fra Real Mccoy HER