THE REAL MCCOY RUM 2016 LIMITED EDITION AGED 12 YEARS

545,00 kr

 

'Top Smuggler'

Tilbage i 2016 udkom denne Limited Edition Rum fra The Real McCoy, men først nu er den blevet tilgængelig på det danske marked. Der er kun produceret 500 kasser af The Real McCoy Rum 2016 Limited Edition Aged 12 Years hvilket svarer til 3000 flasker, og kun en meget lille del af denne portion er allokeret til det danske marked.

TypeRom
Indhold i CL70
LandBarbados
Alkohol46 %
Duft

Rommen er som skrevet tappet ved hele 46% alkohol, men smager samtidig overraskende balanceret. Den er fyldt med modne noter

Smag

smag af ristede nødder, tropiske frugter, herunder mango og ananas samt sødmefyldt vanilje og egetræ.

Eftersmag

Eftersmagen er meget lang, varm og ikke mindst behagelig.

Beskrivelse

Dette specielle blend, produceret på Foursquare Distillery, er blandingen mellem rom lagret på ex-bourbon fade og ex-madeira fade. 90 procent af blendet kommer fra ex-bourbon fade og de resterende 10 procent fra ex-madeira vinfade. Dette er ikke en ”madeira finish rom”, da madeira romelementerne har tilbragt minimum 12 år på ex-madeira vinfade. På ex-madeira fadene har der tidligere været Tinta Negra baseret madeira, som nok bedst er kendt for at give en sødmefyldt vin.

Det giver sig selv, at denne aftapning er en videreudvikling af den klassiske The Real McCoy Rum Aged 12 Years. Sammenligner man de to aftapninger med hinanden, så finder man en smule mere pot still rom i den nye udgave kontra den almindelige 12 år gamle McCoy. Man har ligeledes valgt at tappe rommen ved en højere alkohol, hvilket betyder at rommen holder hele 46% alkohol. Desuden har Master Blender Richard Seale udvalgt nogle lidt atypiske ex-bourbon fade, idet han ikke behøver at tænke på at genskabe den samme smag ved næste batch, da dette er en limited edition, og derfor ikke vil blive produceret igen.

I klassisk Foursquare-stil er der i denne aftapning hverken tilsat sukker, smagsstoffer eller karamelfarve.

Real Mccoy hjemmeside  HER

Område og Producent

The Real McCoy Rum er en romserie i tre forskellige udgaver, som hædrer legenden Bill McCoy. Bill McCoy var det man under forbudstiden i U.S.A. kaldte for en ”rum runner”. Forbudstiden (1920-1933) var et landsdækkende alkoholforbud i U.S.A., som gjorde det ulovligt at sælge alle former for alkohol. Bill McCoy sejlede derfor tøndevis af rom fra Caribien for at lægge anker få kilometer ud for den amerikanske østkyst. Her lå Bill McCoy og hans skib i internationalt farvand, og kunne derfor på lovlig vis sælge rom til alle de tørstige amerikanere, som sejlede ud på havet for at købe spiritus.

Mange andre ”rum runners” begyndte at praktisere samme forretning som McCoy, men Bill blev med tiden kendt for kun at sælge den bedste spiritus og dette blev kaldt ”The Real McCoy®”. Manden bag The Real McCoy-romserien hedder Bailey Pryor. Bailey har fundet frem til hvor Bill McCoy fik sin rom fra, og stedet var Barbados. I flaskerne finder du derfor Barbadosrom fra Destilleriet Foursquare. Destilleriet Foursquare var oprindelig en sukkerplantage og kan dateres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet.

Sammen med Richard har Bailey udviklet en klassisk Barbadosrom, som overholder McCoys idé om aldrig at ”forfalske” rommen ved at tilsætte sukker, karamelfarve eller smagsstoffer. Dette har resulteret i en rom som er en klassisk kombination af kolonne og pot still destillater. Aldersbetegnelsen du ser på de tre labels er ligeledes den egentlige tid, som rommen har tilbragt i brugte bourbontønder af amerikansk eg. Her er ikke tale om soleralagret rom.

Se en video fra Real Mccoy HER