Terre Siciliane - Duca di Saragnano - IGT - Sicilien - POPULÆR SICILIANER

75,00 kr
  • Køb 6 for 330 og spar 27%

 


'Hertugen'


Sicilien er bjergrig, jorden er mager og klimaet er præget af meget høje temperaturer om sommeren og ganske sparsom regn. Her dyrkes Nero d’Avola- og Syrah-druerne til Terre Siciliane Rosso IGT, Duca di Saragnano. Druerne dyrkes og behandles efter traditionelle forskrifter.

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Blød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
druer Nero d'Avola, Syrah/Shiraz
God Til Bløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År 2015
Alkohol 13,5 %
Vivino 3,5
Beskrivelse

Detaljer

Serien Duca di Saragnano er navngivet efter Hertugen af Saragnano, som var flygtet fra araberne og havde slået sig ned i Midtitalien og her arvede titlen Hertug af Saragnano. Han blev en nær ven af familien Barbanera, og som et symbol på deres venskab tillod han familien Barbanera at benytte navnet Duca Saragnano til en serie af vine. Når vi skåler i Duca di Saragnano vinen, udbringer vi derfor en skål for det tætte venskab imellem mennesker.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Detaljer

  • Terre Siciliane Rosso vintage 2015 - 94 points, Yearbook 2017 of the Best Italian Wines (Annuario dei Migliori Vini Italiani ed. 2017)
  • Terre Siciliane Rosso vintage 2014 - 92 points, Yearbook 2016 of the Best Italian Wines (Annuario dei Migliori Vini Italiani ed. 2016)
  • Terre Siciliane Rosso vintage 2015 – Silver MedalBerliner Wein Trophy ed. 2016
  • Terre Siciliane Nero d'Avola-Syrah vintage 2013 - 90 points, Yearbook 2015 of the Best Italian Wines (Annuario dei Migliori Vini Italiani ed. 2015)
  • Terre Siciliane Nero d'Avola-Syrah vintage 2012 – Gold MedalBerliner Wein Trophy ed. 2013
I glasset

Detaljer

Vinen er smuk klar og dybrød i glasset med en intens bouquet af røde frugter med subtile undertoner af krydderier og en smule tobak. Vinen er varm og blød med perfekte tanniner.
Område og Producent

Detaljer

Familien Barbanera grundlagde deres familiefirma i 1938 i ét af Italiens smukkeste hjørner, på Monte Cetonas skråninger i området Valdichiana i Toscanas bjergtagende landskab. I dag fremstår Barbanera som en dynamisk, moderne virksomhed med eksport til det meste af verden. Oprindeligt koncentrerede familien sig om vine fra Toscana, men den stigende efterspørgsel efter vine fra Italiens øvrige regioner førte til en udvidelse af Barbaneras produktportefølje, som nu også omfatter vine fra andre italienske områder bl.a. denne lækre vin fra Sicilien, hvor det af nogen påstås, at Italiens vinindustri faktisk startede. Helt tilbage i oldtiden var Sicilien langt fremme med landbrugsprodukter heriblandt vin. I slutningen af middelalderen steg interessen for vin og i dag hører Sicilien måske ikke til de mest kendte vindistrikter. Men fokus er flyttet fra kvantitet til kvalitet og øen i Middelhavet kan i dag bryste sig af, at producere store kvalitetsvine på de lokale druesorter. Serien Duca di Saragnano er navngivet efter Hertugen af Saragnano, som var flygtet fra araberne og havde slået sig ned i Midtitalien og her arvede titlen Hertug af Saragnano. Han blev en nær ven af familien Barbanera, og som et symbol på deres venskab tillod han familien Barbanera at benytte navnet Duca Saragnano til en serie af vine. Når vi skåler i Duca di Saragnano vinen, udbringer vi derfor en skål for det tætte venskab imellem mennesker.