Spice Route Winery, Mourvédre, Swartland - Sydafrika

169,50 kr
  • Køb 6 for 837 og spar 18%

 


'Spice girl'


Enhver revolution begynder med en bannerføre og den bannerføre var Charles Back fra den berømte vingård Fairview i Paarl. Han smagte ved en tilfældighed, i midten af 90’erne, en Sauvignon Blanc fra Kooperativet Swartland Winery og blev truffet af den gode kvalitet. Senere samme dag købte han en farm ikke langt derfra og begyndte eventyret om Swartland….

Læs mere
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Sydafrikansk
Fylde Blød og Rund, Fyldig, Tør
God Til Bløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
druer Mourvèdre(Monastrell)
År 2013
Alkohol 14 %
Beskrivelse

Detaljer

I dag er vinhuset stadig toneangivende med den gudbenådede vinmager Charl du Plessis til at løfte arven efter Sadie. Huset får stabilt topkarakterer i Platter’s sydafrikanske vinbibel.
Se billeder i galleriet til venstre.
Den sydafrikanske vinguru John Platter, hvis Platter’s Guide er bibelen inden for sydafrikansk vin, udnævnte Spice Route til vaskeægte kult efter kun at havde smagt husets tredje årgang!

www.spiceroutewines.co.za/

I glasset

Detaljer

Vinen her, en Mourvédre, som er en gammel spansk klon og har idag spredt sig til mange lande, men mest som blandingsdrue. Her i Swartland er den super som enkelt drue. Høsten blev foretaget med håndkraft og druerne blev presset meget let, så mosten flød lind. Gæringen varede i en uge og vinen blev herefter lagt på brugte franske egetræsfade i et år. Delikate kirsebær, vilde urter, ristede aromaer og subtile blommetomater. Medium fyldig, med en flot struktur og en fantastisk balanceret stil. Frisk og frugtig i afslutningen. Stilen er altså koncentreret og tæt, men med mere og mere elegance i de senere år. Det giver konkret basis for nogle mineralske og meget delikate vine.
Område og Producent

Detaljer

Det var Spice Route og den daværende vinmager Eben Sadie, der startede revolutionen i Swartland, der begynder omkring et halvt hundrede kilometer nord for Cape Town. Opskriften er simpel nok, men kompromisløs: De fleste marker dyrkes helt uden kunstvanding og med stokkene som fritstående buske! Det giver ultra lave udbytter og meget tydeligt terroir! Samtidig influere den kølige atlantiske vind enormt positivt på druerne, som ellers er udsat for et meget varmt klima. Stilen er koncentreret og tæt, men med mere og mere elegance i de senere år, hvor markerne omkring Malmesbury er blevet udvidet med marker i det nærliggende, men køligere Darling. Det giver konkret basis for nogle mineralske og meget delikate hvidvine. Topvinen Malabar SKAL smages for at forstå den storhed, Swartland kan leverer.