3,6 vivino

Shadow Sands Creek, Shiraz, South Australia

95,00 kr
  • Køb 6 for 69.5 pr. fl. og spar 27%

 

'I’m a aussie from Wrattonbully'

Geologisk høre området til begrebet World Heritage og skal passes på. Vinmæssigt er Wrattonbully relativt nyt land, men de store firmaer har nu fundet ”guld” her…rødt guld….

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeSouth Australia
FyldeHalv Tør, Kraftig
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
DruerSyrah/Shiraz
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Navnet Wrattonbully er typisk australsk og man kan næsten se Crocodile Dundee slaske ned af hovedgaden og råbe “cheers mate”…..

En kraftfuld Shiraz fra det kølige område Wrattonbully i det sydlige Australien. 2012 var en årgang hvor klimaet artede sig perfekt, så bønderne fik sunde modne druer i hus.





Hvad anmelderne siger

Årgang 2012 VinAvisen – 5 stjerner – “…Den har fyldig frugt og noter af mørke bær og kanel. Dertil en god, lang og frugtagtig eftersmag.” (Uge 35 / 2014) 

I glasset
Denne vin er fremstillet af Shiraz, der yder noget af det bedste i disse egne af Australien. Her i Wrattonbully er druen den næstmest beplantede efter Cabernet Sauvignon. Når Shiraz-druen behandles nænsomt i vineriet, fremviser den stor kompleksitet og intens farve. Druerne er høstet maskinelt, for at komme i hus inden solen bager ned på dem. Denne kølighed beholdes under gæringen, der foregår på ståltanke med temperaturstyring.En kraftfuld rødvin med ekspressiv bouquet af blommer og røde bær, samt lidt friskekrydderurter. Smagen er kraftfuld og fyldig med fløjlsbløde tanniner, der smyger sig om tungen. En perfekt ledsager til kraftfulde kødretter eller grillmad. Serveres ved 16-18ºC.
Område og Producent
Vinregionen Wrattonbully ligger i Limestone Coast syd for Barossa Valley. Tæt op ad Coonawarra og sydøst for Adelaide. Wrattonbully har samme kølige klima som Coonawarra, men er kendt for sine gode jordforhold, hvilket er med til at skabe en høj kvalitet af vinen.