3,4 vivino

SELLARONDA TEROLDEGO IGT - VIGNETI DELLE DOLOMITI

85,00 kr
  • Køb 6 for 75 pr. fl. og spar 12%

 

"Grape of gods"

I det nordlige Italien. Nærmere betegnet Dolomitterne, laves denne gudevin til en rigtig skarp pris. Teroldego druen hersker her i det nordlige Italien og langs Adige floden og op ad bjergskråningerne ser man denne undervurderede drue tilplantet.

Vi mødte den første gang i det italienske tyrol og det er vine vi vil have i sortimentet altid.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeTrentino-Alto Adige
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerTeroldego
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2017
Alkohol12,5 %
Vivino3,4
Duft

Sellaronda Teroldego er mørk rubinrød, Duften er frugtig med blommer og røde bær.

Smag

Smagen er livlig og intens men blød

Beskrivelse

 Sellaronda Teroldego har sit navn fra den blå drue Teroldego, som skevet før, udelukkende dyrkes i Italiens Trentino provins. Druen var på et tidspunkt nærmest ved at uddø, men da en vin på netop denne drue fik tre glas i Gambero Rosso i 1990’erne, fik druen sit ”andet liv”, og i dag findes der en række store vine på den mørke drue.

Teroldego-druerne til Sellaronda høstes fra vinmarker i bjergområdet i Dolomitterne. Efter afstilkning og presning, udblødes drueskindet i mosten i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer for at udtrække farve og aroma. Efter den malolaktiske gæring lægges der sidste hånd på vinen, og vinen modner nogle måneder på fade af fransk eg.

Hvad anmelderne siger
 
— Berliner Wein Trophy 2018
 

5 stjerner hos vores smagepanel sommeren 2018

Område og Producent

Med mottoet ”we mean quality” har det innovative firma Provinco Italia manifesteret sig som én af de førende leverandører af italienske kvalitetsvine. Det privatejede firma med hovedsæde i Norditalien blev grundlagt i 1970 af en gruppe af kooperativer. I dag drives firmaet med stor faglig dygtighed af et team af professionelle eksperter indenfor salg og marketing.

Desuden arbejder fire ønologer konstant ”on location” i de vigtigste italienske vinregioner for at finde de bedste vine til firmaets portefølje, som eksporteres til mere end 20 lande verden over. Udover at finde vine i alle hjørner af Italien er Provinco Italia utrolig stærk på design af luksuriøse og iøjnefaldende etiketter. Én af kronjuvelerne i firmaets portefølje er Grande Alberone. Provinco Italia har en helt klar mission, ”vi udvikler innovative produkter af højeste kvalitet fra alle Italiens vinregioner. Kvalitet og service er vores nøgleord”. Men mon ikke seks gange udnævnelse til “Best Italian Producer” næsten taler sit eget sprog.