Saumur Blanc, Grande Reserve, Loire

68,00 kr

 


'My favourite'


Loire er historie. Den findes i stor stil om hvert hjørne ” I Frankrigs Have ”. Saumur og druen Chenin Blanc = Hurraaaa

Læs mere
cl75
TypeHvidvin
LandFransk
FyldeTør
God TilBløde Oste, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr
druerChenin Blanc
År2015
Alkohol11,5 %
Beskrivelse

Detaljer

Om hvert gadehjørne i Loire, finder man et stort slot eller en gammel borg.
Loire er stedet at besøge. Maden, vinen, historien og naturen er i en liga for sig.
 

 

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Politiken – 5 vinglas -“Frisk, kølig duft med lille undertone af sødlig honning. Også frisk smag med god syre – let og saftig. Er der lidt restsødme? God til salater – evt. med en gratineret gedeost fra Loire.” (06-03-2016)

Winelab.dk – “Mild i udtrykket med en let duft af hvide blomster og gule æbler. Rund og temmelig fyldig med en let smag af æblemost. Enkel og ligefrem hvidvin i den tørre stil fra Saumur. Ukompliceret, rar og frisk vin.” (03-03-2016)

I glasset

Detaljer

Ved høsten i september er der en fin balance mellem syre og sukker. Vinificationen er traditionel. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved en lav kontrolleret temperatur, der ikke overstiger 18°C for at bevare druernes frugt i den endelige vin. Chenin Blancs høje syreindhold giver vinen en relativ lang holdbarhed. Saumur Blanc Sec AOC, Grande Reserve, Cave M. Bonnamy, har en klar lys farve med grønne reflekser, smagen er forfriskende tør med dejlig frugt, afsluttet af den frugtfyldte bouquet. Bestseller vin, bedste køb. Vinen anbefales stærkt af vores kunde smagepanel Vinen er god til fisk, alt godt fra havet, lysekødretter og milde, bløde ostetyper.
Område og Producent

Detaljer

Vi forsøger at få noget af det mest dejlige rødvin hjem fra området, men det er rigtig svært, at finde en eksportør. Indtil må du “nøjes” med et vidunder af en hvidvin, som vi rent kvalitetsmæssig er stolt af, men så sandelig også prismæssigt. Saumur Blanc Sec (tør) er produceret på en monocépage af druesorten Chenin Blanc, der i sin hjemegn også kaldes Pineau de la Loire. Druen findes i næsten alle verdens vindistrikter, men har særligt gode vækstbetingelser i Loire-dalen.