Sancerre - Vignoble Dauny - Pinot Noir - Biodynamisk

150,00 kr

 

'Rouge du Loire'

Dauny familien tilhører en meget gammel familie af vinavlere fra Sancerre ved Loire floden. Bakkerne ved Champtin har og er arnested for deres vinproduktion og det siden 1683 !!!

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
OmrådeLoire
FyldeFrisk, Frugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilFisk, Lyst Kød, Vildt
År2014
Alkohol12,5 %
Smag

På 20 år gamle vinstokke kommer denne meget meget elegante Pinot Noir rødvin. Let, feminin og tør. Det er international klasse over smagen som er spinkle røde bær, som hæfter sig i din hukommelse og minder dig om hvor skrøbelig en drue vi har med at gøre her.

Beskrivelse

Nicole og Christian Dauny er den 12 generqation af vinavlere i familien og den 13 er sikkert ved sønnen Benoit. Allerede i 1964 besluttede Christians far Lucien, at vinproduktionen skulle overgå til Biodynamisk avl. Det lå faderen meget på sinde, at forbedre jordbundens frugtbarhed og samtidig undgå enhver form for forurening til druerne. Derudover at give forbrugerne et sundt, naturligt og balanceret produkt. Man må sige at det var nye tanker i 1964. Flot tænkt....

 

 

Område og Producent

Placeret ved Loire flodens bredder. 45 km. øst for byen Bourges, ligger Sancerre. Kendt for deres uhyre fine hvidvine. 3600 ha. vinmarker og kun 5% er beplantet med rødvinsdruer. Pinot Noir er en af dem. Der er 3 jordbundstyper i Sancerre, som hver især giver deres karakteristika. På de vestlige skråninger er jordbunden primært ler og limsten og på andre skråninger er det en meget stenet jordbund med limsten. På de østlige skråninger løs ler og sandet jord. På Dauny har man næsten 17 ha. vinmarker og af dem er kun 3,96 beplantet med Pinot Noir druer. Resten er til de mere kendte og berømte Sancerre og det er Sauvignon Blanc druen. Today the vineyard has 16,82 Hectares.