Salento, Primitivo IGT, Cantine Brusa

65,00 kr
  • Køb 6 for 52 pr. fl. og spar 20%

 

'Tifo Primitivo'

'

Let at blive fan af denne dejlige vin. Den er klar til at blive rykket op…

En dejlig kraftig vin fuld af moden frugt og med en snert af krydderi.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeApulien
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
DruerPrimitivo
Alkohol13 %
Beskrivelse

Vinen bærer betegnelsen IGT, Indicazione Geografica Tipica, en vinkategori indført ved lov i Italien 1992. Kategorien svarer nogenlunde til det franske Vin de Pays.
Primitivo-druen blev i midten af 1990’erne ved en DNA-test “afsløret” som stamfader til Californiens “store” rødvinsdrue Zinfandel.

www.cantinebrusa.com/

I glasset
Salento Primitivo dufter af stor moden frugt med masser af mørke bær. Smagen er fløjlsblød med mørk frugt og en anelse krydderi. Vinen er en fremragede ledsager til grill-retter, rødt kød, vildt og ost med moden smag.
Område og Producent
Salento Primitivo kommer fra regionen Salento, syd for byen Taranto og meget tæt på fodboldbyen Lecce, som ligger i den syditalienske provins Puglia. Salento-området udgør den egentlige “hæl” i den italienske “støvle”. Primitivo-vinstokkene har en gennemsnitsalder på 25 år og yder et årligt høstudbytte på 120 hl pr. hektar. Vinen herfra er vældig populær herhjemme og vi har tit denne vin med, når vi afholder vinforedrag og temaet er Italien. Topkarakter i klassen med vine mellem 50-70 kr.                                                       —Anbefalet af vores kunde smagepanel—