Saffron Gin - Gabriel Boudier - Frankrig

225,00 kr

 

'The french gin'

Gin er på mode. Aldrig har gin været så populært ligenu. Gin-klubber skyder op rundt omkring i landet og sammen med de eksisterende og ligeså populære rom og whisky-klubber, giver det grobund for hyggelige timer udi spirituosens forunderlige ånd. Men også på terrassen, efter arbejde eller som en vidunderlig aperitif, er gin uovertruffen.

Indhold i CL70
TypeGin
LandFransk
Alkohol40 %
Beskrivelse

Saffron Gin bliver produceret i en traditionel pot still og er destilleret på 9 forskellige friske krydderier, frugt og grønt.
Vi kan i hvert tilfælde smage koriander, fennikel, appelsin skal, citron og safran.
Disse ingredienser gæres sammen med hvede, før destillationen, for at få så meget som muligt af den berømte London Dry style.
Til sidst bliver der dog tilsat den nok så berømte safran, for at give farve og duft og kan derfor ikke kaldes for en London Dry Gin.
Det er en Gin som skiller vandende blandt kendere og vi synes du skulle prøve denne meget specielle gin, med dens mange ingredienser, den flotte farve og en smuk flaske til at have på hylden.

Saffron Gin hjemmeside HER

Område og Producent

Saffron Gin er produceret i Frankrig, nærmere betegnet i den så kendte vin og gourmet by Dijon. Det verdenskendte destilleri Gabriel Boudier, som ellers er mest kendt for at producere Créme de Cassis (solbærlikør) laver denne skønne Saffron Gin. Siden 1874 har destilleriet eksisteret og siden 1918 været i familien Battault’s eje. I 2008 kom Jean Battault i tanke om en gammel opskrift i gemmerne fra de gamle ejere i 1900 tallet. Opskriften er baseret på krydderier der var at finde i de gamle franske kolonier i Indien. Det er nærliggende at tro, selvom opskriften er hemmelig, at der blev brugt safran og at det måske stadig bliver brugt i fremstillingen af husets gin, som en vigtig ingrediens. Hvor skulle navnet Saffron (Safran) ellers komme fra.